007 Skfall – un film ce merita vazut

Atentie acest post contine spoilers :D. Am fost azi noapte la lansarea noului film din seria 007 – Skyfall, echipat la 4 ace, impreuna cu alti 10 oameni in cadrul evenimentului MovIe si mi-a placut. M-am gandit sa-i dau un 9-9.5 ca si punctaj, cu toate ca pe imdb.com are 8.5.

Ce mi-a placut mult la acesti film a fost imbinarea foarte placuta intre actiune, suspans, poveste buna, tensiune, efecte speciale, cascadorii, etc. toate fiind realiste.

Din pacate pentru fanii seriei acest film aduce o schimbare majora a personajelor, se schimba generatia, e intr-un fel normal sa se schimbe actorii, dar nu si personajele. Totusi se pare ca s-a luat decizia si s-au schimbat personajele, avem un nou M., de aceasta data un barbat, o noua Monyepeny (negresa) si cu prenumele de Eve, un nou Q, tanar, plin de el, simpatic si geek pana la capat (asa cum un Q din zilele noastre trebuie sa fie).

Nu intru in detalii legate de actiune sau de firul povestii, vreau sa intru in detalii la ce inseamna abordarea pentru schimbarea generatiei. Schimbarea e facuta prin actiune, prin schimbarea modului in care spionajul este facut, prin schimbarea perspectivei ce multi o au asupra spionajului si (din pacate) prin schimbarea gadgeturilor.

Daca tot sunt la categoria de gadgeturi, noul Q este adeptul minimalismului, emitatorul ce Bond il primeste este absolut genial, pistolul este de asemena o arma minimalista dar totusi hi-tech. Pe parte de hacking este putin cam plin de el, asta pana si-o ia in freza, si pare ca reactioneaza putin cam tarziu. Oricum, cum personajul meu preferat a fost mereu Q (nu doar datorita actorului ci si datorita lucrurilor ce le inventeaza), cred ca inca este loc de a creste si chiar sper sa creasca personajul ca si rol in filmele 007.

Ce urasc iarasi la filme e cand cate o bijuterie de masina este aruncata in aer, mai ales cand e vorba de un Aston Martin DB5, una din primele masini ale agentului 007. In schimb aceasta a murit luptand, asa cum o masina a lui 007 trebuie sa o faca :D.

Chiar imi pare rau ca s-au despartit de d-na M. era inca un personaj care facea parte din garda veche si era foarte simpatica, extrem de amuzanta si plina de viata. Pacat ca au decis sa o schimbe, impreuna cu restul echipei 007. Daniel Craig se pare ca va ramane destul de mult inca pe postul de 007 (eu sper la inca 2-3 filme).

Revin la film, nu am sa il povestesc, dar am sa va spun ca sunt multe suprize care va vor tine in priza pe toata durata celor 143 de minute de film. Da, am sa il revad, merita si pot spune ca nu-mi pare rau de loc ca am stat pana la 3 dimineata sa il vad.

Vizionare placuta va doresc si astept parerile voastre :D.

2 Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*