15 minute de exceptie

Yep … fiind duminica m-am gandit sa ma relaxez cum se cuvine … asa ca am plecat prin oras … si mi-am adus aminte de un eveniment pe care nu pot sa-l ratez. Fiind pasionat in ale automobilismului nu puteam sa ratez zilele portilor deschise la Opel. Asa ca am facut o vizita pana la reprezentanta din Arad, la Grup West.

Nu mica mi-a fost surpriza cand am ajuns acolo si lumea deja completa pe chestionare si se pregateau de test drive. Norocul meu … cei ce vroiau sa plece au ales masina cu motorizare Diesel. Hehehe … numa’ bine io am luat-o pe cea pe benzina, asa cum sunt obisnuit cu masinile pe benzina … uuuhhhuuu … mai pline de sprint 😛

Na … ce sa mai spun de masina … Pozele de mai jos vorbesc singure … asta legat de design. Ca si tinuta de drum Noul Astra are un comportament de masina din clasa premium, nu simti denivelarile, zgomotul motorului este abia perceptibil cu radioul la mediu, zgomot de rulare minim, suspensiile cam moi. Faptul ca suspensiile sunt putin cam moi nu il impiedica pe noul Astra sa faca ceva jaloane … din pacate filmuletu’ pentru jaloane inca il astept … caci simpaticul Cosmin de la Opel a spus ca imi va trimite un exemplar sa ma lamuresc legat de stabilitatea noului Astra avand in vedere suspensiile mai moi. Ce mi-a mai placut la masina asta ii cutia de viteze, exceptionala, cu rapoarte scurte, precise, usor sportiva.

Interiorul ii criminal … desi la urcare ii putin neplacut pentru cei mai inalti de 1,75 (io la 1,80), volanul fiind destul de jos iar scaunul mai sus … te cam dubesti la picioare daca nu esti atent, asta doar datorita lateralelor mai inalte, care in schimb te tin bine in curbe.

Acceleratia este bunicica pentru o masina de 1,6 tone la benzina de 1,6 litri. De consum nu pot sa spun nimic, pentru cele 15 minute in care am tras de masinuta pot spune in schimb ca o fi crescut consumu’ … mi-a placut sa o duc pana in 100 km/h in treapta a 3-a … hmm … turometru ramanand sub 4000 ture. Oricum … zona rosie apare doar la 6500 ture, deci pentru cei ce vor putin condus sportiv … e bine 😛

Ce sa mai spun, cele 15 minute de condus au fost extrem de relaxante, o reala placere, chiar exceptionale. Noul Astra m-a impresionat placut.

Sa intru in detalii tehnice? Neee … prea stric farmecu’ povestirii 😛

Precizare: postul nu este platit, nu este reclama, chiar m-am simtit bine.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*