A trecut nebunia roz cu inimioare

Am mai scris in urma cu ceva timp despre faptul ca prefer Dragobete in fata faimosului Valentine’s Day, ca acest Valentine’s Day este o sarbatoare de import sau ca este o lupta intre cele doua sarbatori, dar dupa ultimii ani sunt din ce in ce mai convins ca oamenii se lasa purtati de valul consumatorismului si nu se gandesc cu adevarat la iubire.

Acum e momentul sa-mi sustin punctul de vedere cu cateva exemple: un smecheras de cartier, in trening Adibas (da, adica copie chinezeasco-turca) a cumparat un trandafir de plastic (nu natural cum ar fi frumos) si pentru a nu pierde din imaginea sa de “smecher” l-a ascuns in trening. Un al exemplu: pustioaca la un 10-12 ani, intr-un magazin cu nimicuri (suveniruri, felicitari, cani, etc.) se invartea impreuna cu alte 2 colege de clasa si se intrebau ce sa ii cumpere prietenului ei. Dupa vreo 10 minute au decis ca o perina sub forma de inimia e “aaawww, ce frumoasa”, dar ar fi mai bine sa cumpere ceva si pentru ea (cat egoism) si s-a decis asupra a 2 cani ce se imbina in a forma o inima, iar pe ele scria din bomboane “Miss”.

no_valentines_day

Da, s-a ajuns acolo incat oamenii sunt interesati in a face cadouri (nu-s sigur daca au ca si scop final un gest de iubire sau e doar pentru ca asa se obisnuieste), in loc sa demonstreze iubirea prin alte moduri, cu alte ocazii, chiar zilnic. Peste tot a fost plin de inimoare, roz, rosu si muuulte maruntisuri care pot fi extrem de usor reproduse chiar de catre oricine acasa si astfel sa iasa un cadou original si facu din dragoste, sau cu iubire (alegeti voi optiunea).

Multi se lauda cu voluntariat si ca ajuta, etc. dar ceea ce fac acesti multi voluntari o fac in preajma sarbatorilor majore: Paste, Craciun, etc. Dar de Valentine’s Day? Dar asa, fara un motiv? La fel e si cu banii si cu iubirea, ofera atat bani cat si iubirea atunci cand oamenii au nevoie de ele, nu in preajma unor sarbatori, nu atunci cand exista exces din ambele. La fel cum oamenii cu probleme, au de luptat tot anul cu ele si le prinde bine o mana de ajutor oricand, la fel si iubirea trebuie oferita tot timpul, nu doar cand e sarbatoarea importata a indragostitilor.

Nu spun astea pentru ca urasc iubirea si manifestarea ei, nu, sunt prin definitie un romantic incurabil (poate cam chesee daca e sa ma iau dupa feedback-ul avut pana acum), dar prefer sa fac gesturi de iubire cand nu se asteapta, sa fie spontane, simple si pline de semnificatie, sa nu fie datorita unei sarbatori importate si in momente in care peste tot e plin de dulcegarii. Fi original atat in viata de zi cu zi cat si cand vine vorba de iubire. Fi tu, fi original, nu copia pe nimeni si exprima ceea ce simti, asa cum stii tu, atunci cand simti ca trebuie sa te exprimi, nu tine in tine nimic pana la o sarbatoare sau ceva asemanator.

Asta e parera mea, care e parerea voastra? Chiar sunt curios daca sunt si altii care gandesc ca si mine.

1 Comment

Cristina P

about 4 years ago

kitchurile de pe bulevard, de sf valentin, dragobete, 1 mar si 8 mar sunt cele mai mari porcarii. prost sa fii sa iei de acolo...sau macar prost inspirat. nu le am eu cu sarbatorile astea, DAR am facut un cadou personalizat (rama de poza cu scoicile adunate DE NOI in Italia). acum lucram la colajul ptr pozele ce vor fi in rama... din pacate cred ca generatia noua este, in general, cel putin prostuta sa nu zic altfel. prea putini tineri au bun simt sau bun gust. dc o pernuta sub forma de inima e 10 lei (zic , nush cat e, nu ma intere) si io iau cadou, se intreaba ce vor primi in schimb ca sa fie "echivalent". dragostea se arata zi de zi nu de sf valentin; care e sensul sa fi un porc cu iubita 364 de zile si de sf valentin sa fi plin de inimioare?! yuck

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*