Am ce am cu laptopurile

Iata ca din nou aduc in discutie un laptop. De data asta un Toshiba, mai precis Satelite A300-1EC.

Acest Toshiba are o configuratie buna, intr-un pachet de 15.4″, negru, iar pretul este accesibil: 2621.05 RON. Acest pret este valabil pe www.oktal.ro, la acest link: http://www.oktal.ro/laptop/toshiba-satellite+a300-1ec-o12811.html

Am experienta placuta cu Toshiba, primul meu portabil (laptop) a fost un Toshiba, tot seria Satelite. Inca din acel moment am apreciat constructia si modul de asamblare adoptat de cei de la Toshiba, in special posibilitatea de a accesa usor sloturile pt. RAM si hardisk, asta ducand la un upgrade rapid (la momentul cand l-am luat eu pe al meu era important sa ii fac un upgrade) deoarece am prostul obicei de a rula multe aplicatii deodata. Revenind la Toshiba Satelite A300, pot spune ca sunt surprins de dotari:

Fac toti banii: procesorul, hardisk-ul (SATA) precum si dotarile suplimentare: DVD SuperMulti, camera web de 1.3 MP, modem (inca bun pt. fax-uri), wireless, cititor de carduri (5 tipuri), 4 USB, microfon incorporat si Bluetooth. Toate acestea fac un pachet perfect pentru un laptop. In plus vine cu Windows Home Premium, nu este cea mai buna alegere, XP-ul parca este mai bun, cei 2Gb de RAM nu prea fac fata la necesitatile Vista-ului.
Din punct de vedere al designului acest Toshiba este un laptop elegant, stilat, cu un design clasic, singurul artificiu ce il scoate in evidenta este partea superioara a laptopului care este lucioasa cu dungi orizontale gri, la fel ca si capacul. Butoanele de click si click-dreapta sunt lucioase si ele, dar sunt in culoarea argintie, posibil ca la o utilizare intensa sa apara in urma uzurii pete negre dupa ce se uzeaza partea argintie (mai bine le faceau negre).
Un minus este faptul ca placa video este integrata (puteau sa puna una separata de 128 sau 256 Mb) ceea ce reduce performantele mai ales din perspectiva unui utilizator ce doreste sa si se joace putin.

In concluzie pot spune ca este un laptop bun, pentru utilizare in special la birou, dar si pentru multimedia. Pretul il recomanda ca fiind un laptop pentru cei cu buget mic spre mediu.

Nu cred ca este o surpriza faptul ca si acest post este o participare de a mea la concursul PCNews SuperBlog 2008.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*