Amintirile se pastreaza pe hartie

Mai nou toata lumea are apartat foto digital, telefon cu camera foto de 2,3,5 MP si putini mai sunt cei ce folosesc inca film si developarea pe hartie foto.

Da, e de inteles ca e mai complicat cu hartia foto, cu filmul, nu vezi cum a iesit fotografia decat dupa developare, momentul imortalizat apare doar o data, dimensiunile sunt diferite, toate acestea sunt in favoarea digitalului. Dar apare o problema la digital: vizualizarea si prezentarea la altii. De exemplu, faci fotografii superbe, pe lui pe net si dai link-ul mai departe, dar de multe ori ecranele monitoarelor nu redau cu fidelitate ce vroiai sa transmiti, claritatea este diferita, etc., ce sa mai spun de faptul ca daca vrei sa le duci la bunici, la tara sau in alte locuri unde un laptop ar fi suficient, dar nu il ai, plus ca nu vrei sa vada toata colectia ci doar cateva din fotografiile alese, etc., in astfel de momente parca ti-ai dori sa ai fotografiile tiparite.

Serviciile de tiparire digitala sunt mai nou pe la toate fostele studiouri foto, dar cand vrei sa faci un album te blochezi la alegerea albumului, dupa care vine partea de pozitionare, etc.

Dar sunt cateva alternative, eu fiind pe Mac am alternativa iPhoto care scoate albumele cum vrei, dar costa mult, dureaza mult pana sosesc si … nah … nici nu stiu daca sosesc in Romania.

O alta alternativa buna este solutia celor de la real,- si Cewe. In ce consta? Pai iti iei un program (are cam 80 Mb arhivat si dupa instalare cam 180 Mb, pare cam mare), iti compui albumul, ii dai sa-l comanzi … si apoi … te duci sa-l ridici de la un magazin real,- sau se expediaza la tine acasa.

Pot spune ca m-am jucat cu programelul si chiar am comandat un album (asa, de proba), din pacate sunt unele chestii ce mi-ar place sa le schimbe si sa imbunatateasca putin programelul, ca de exemplu, nu poti sa orientezi pozele cum vrei tu (desi le pune in pozitii interesante si destul de bine), interfata este cam greoaie, mai e de lucru la modul in care iti arata albumul, imi pare ca pozele nu sunt randate bine si apoi … well … interfata chiar nu e de Mac, desi programul este pentru Mac OS X (care e un lucru chiar bun, putine fiind firmele care se gandesc si la Mac din start).

Ce mi-ar mai place e sa se puna optiunea sa poti incarca si da la tiparit albume facute din alte programe (adica sa-mi fac eu pe iPhoto un album cum vreau eu si apoi sa-l import in el sa il dau la tiparit). In rest imi place ca si idee de serviciu, mai ales ca vin sarbatorile si asa poti sa faci un cadou original cuiva drag, un album cu poze cu momente placute.

Tin sa spun ca de nu era proba de la Super Blog, iarasi nu stiam de acest serviciu de la real,- BTW (apropos adica) cum de nu mai se impart acele cataloage pe la case si blocuri? Caci imi e peste mana sa merg sa il iau de la magazin si pe net uit sa intru sa vad ce promotii noi sunt.

1 Comment

Cristina

about 7 years ago

cel de Win are 60MB dar e prost cu spume... greoi, nu stii ce sa le faci pozelor sa arate cumva pe tricou/casa...

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*