An electoral

Anul acesta este, din nou, an electoral. Iarasi vom fi asaltati de tot felul de promisiuni, de povesti, tot felul de incercari de a acapara inca un vot.

Daca pana acum nu ne-am saturat acum sigur vm ajunge sa avem o prezenta si mai scazuta la vot. Prezentii la vot vor fi: pensionarii, bugetarii, membri activi de partide, saracii si in final politicienii. Restul oamenilor nu se vor mai obosi, chiar daca viitorul lor este in cumpana la fiecare vot.

Daca acum avem la putere o strut-o-camila de dreapta-centru-stanga, trebuie sa ne uitam acum si la Europa, acolo unde se fac multe legi, unde se pune osul si nu se freaca menta ca la noi in Romania. In Europa daca nu esti prezent la minim 50% + 1 din sedinte, risti sa nu mai ai indemnizatie. Asa trebuie sa facem si noi, da’ in loc sa faca performanta actualii politicieni isi voteaza cresteri de pensii si alte chestii de jenu’.

Nu pot sa fi de acord cu nimic din ceea ce fac acum politicienii din Romania. Oricand e vorba de Romania ai impresia ca cineva isi face de cap cu tine si isi bate joc de tine, nu am de ce sa ma gandesc pozitiv cand vine vorba de politicienii romani. Am sa ma uit la ce fac politicienii romani in Europa, sper sa faca treaba ca si cei ce au fost pana acum si ca si cei din restul Europei.

Am asistat la un “speech” care a folosit un fragment in “I Have A Dream” a lui Martin Luther King, inspirata miscare, modul in care s-au acentuat cuvintele “Am Un Vis” . Daca toti politicienii ar gandi asa ar fi minunat, am putea sa avem politicieni care sa faca treaba. Vom ajunge sa avem astfel de politicieni, politicieni ROMANI care sa se gandeasca la binele poporului si nu la binele lor? Nu as crede, dar speranta moare ultima.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*