Animatii poloneze

Duminica, dupa un film, am fost in Nerv, sa vad cateva animatii poloneze. Aveam asteptari mari, poate prea mari si de aceea am ramas impresionat de doar cateva dintre ele.

Am avut totusi taria necesara sa stau pana la capat, o ora si jumatate, cu toate ca am vazut vreo 3 animatii extrem de enervante (sunetul repetitiv, greu, imagini repetitive si fara un mesaj anume), iar la final m-am invartit vreo 5 minute cautand sa gasesc un cunoscut cu care sa impartasesc experienta. Am avut norocul ca totusi cunosteam o persoana de acolo, persoana care a fost de acord cu parerile mele.

Din pacate introducerea scurta, fara a detalia ce urmeaza sa vizionam, incheierea fara a anunta propriuzis ca s-a incheiat vizionarea si lipsa unor discutii pe marginea animatiilor, au fost minusuri care m-au lasat putin in aer. Daca nu eram eu suficient de incapatanat sa ma interesez ulterior (dupa ce am ajuns acasa) despre ce a fost vorba, daca au fost premiate sau nu aceste animatii, posibil ca as fi ramas cu un gust amar dupa acest eveniment.

IMG_2206

Cu toate astea, mi-a facut placere deoarece am vazut ce inseamna arta vizuala in universitatile poloneze, ce inseamna animatia si stop-motion-ul pentru ei si mai ales, ce anume vor sa transmita. Cel mai impresionant fapt este ca si ei sa lupta cu trecutul lor, asa cum si cineastii, animatorii si multi dintre artistii artelor vizuale din Romania se lupta. Trecutul Poloniei este in schimb mai dificil, au avut parte de lagare de concentrare, comunism, foamete si multe alte probleme peste care, se pare, au inceput sa treaca, dar timid.

Sunt curios data viitoare ce animatii, filme sau alte cele vor fi organizate.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*