Arad Open dupa 2 zile

Am fost ieri la Arad Open, competia de sah si am asistat la 2 runde din competitie.

Pot spune ca am ramas surprins cat de repede si corect joaca copiii, cat de serios isi noteaza fiecare mutare si cat de atenti sunt sa nu greseasca. Ce a fost mai surprinzator a fost faptul ca in 15 minute marea majoritate a jocurilor s-au incheiat, iar in cam 1 ora au mai ramas doar cateva razlete.

Conform programului duminica se mai joaca 5 runde: 2 adulti si 3 copii.

Ce m-a bucurat a fost faptul ca am rusit sa obtin de la un arbitru ceva informatii din interior pe care doream sa le stiu de ceva vreme … punctele Elo, pai acelea se obtin in urma unor evaluari, dupa fiecare meci castigi sau pierzi puncte in functie de adversar. Modul de calcul este extrem de complicat si a fost inventat de un matematician american de origine maghiara Arpad Elo. La fel de interesant este si modul in care ajungi Mare Maestru sau Maestru International … trebuie sa faci un anumit numar de jocuri, trebuie facuta o norma, contand cu cine joaca, cat de des, etc.

Vineri a fost o zi fara prea multe surprize, cateva remize razlete si fara prea multe surprize. In schimb sambata … Tomici la juniori si Pop au invins Marii Maestrii din Ungaria respectiv Bulgaria, jucand cu piesele negre (considerat un dezavantaj).

Sambata au participat 72 de copii, 55 la grupa de 12 ani si 17 la grupa de 8 ani.

Bun … ramane sa va tin la curent si pe Twitter si pe Facebook si pe Blog.

Urmeaza sa incarc si ceva fotografii si poze, da’ la ora aceasta nu prea mai merge … so … ramane un update :D.

Link pt. rezultate, aici.

Pozele 😀

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*