Atunci cand sunetul conteaza

Ahhh … imi aduce aminte de melodia celor de la Suie Paparude – Pentru Inimi … nah … nu ma abtin si o pun mai jos 😉

Acuma … se stie foarte bine ca sunetul este cel ce da viata unor sentimente, transmite unul din cele mai importante mesaje, nu cred ca ne-am putea imagina o viata fara sunete si pentru ca e asa de important … well … de aceea ma bucur ca cei de la Asus impreuna cu Bang & Olufsen au pus in aplicare ICEPower si Sonic Master.

Bun … din moment ce intr-un post anterior am povestit de un Asus foarte frumos care are aceste sisteme implementate … well … ar fi o idee sa va spun si cum functioneaza, care sunt avantajele si mai ales tehnologiile din spatele unui sunet memorabil si care bineinteles ca incanta urechile noastre cu acea muzica care ne face sa plutim. (yep … spuneam ceva mai devreme ca muzica da viata unor sentimente … uite … pe mine ma pune pe directia melancolica ;))

Din punct de vedere al tehnologiilor softul face multe, dar nici hardware-ul nu este mai prejos. Ia sa vedeti de ce:

Pai in primul este hardware-ul, mai exact e vorba de difuzoarele incluse in sistem care sunt cu 60% mai mari ca si omoloagele lor, incinta acustica care este cu pana la 500% mai mare (in centimetri cubi … pai e la valoarea de 108) iar pa final un amplificator (da, amplificator pentru un laptop) de 11 W (pai sa nu va asteptati la sute de wati) dar care este cu pana la 300% mai puternic decat cele “normale”.

Ca si comparatie un laptop normal are incinta acustica de 20 cc, amplificator de 2 W si boxe de 20 mm.

In continuare partea de software se ocupa de semnal dupa cum urmeaza: analizeaza semnalul si face modificari adaptive (adaptive adjustments pentru cei ce m-ar ajuta mai mult cu o traducere) in timp real pentru a imbunatati sunetul si a filtra zgomotul.

Pentru cei ce cred ca informatiile mele sunt cam putine … uite aici e link-ul la pagina speciala a celor de la Asus, pagina pe care veti gasi informatii mai complete.

Gama de produse Asus care utilizeaza SonicMaster sunt laptop-urile din seria N si NX, adica atat high-end cat si middle spre high-end si nu o spun degeaba, stiti deja ca la Super Blog Asus este sponsor principal, sincer … pe mine m-ar bucura (ca si meloman) sa pot sa ajung suficient de sus incat sa pot sa imi aleg ca si premiu un laptop care sa aiba Sonic Master. Asa ca daca la proba aceasta s-ar da un premiu special … asa pentru ca am scris la Super Blog … mi-ar place sa ma aleg cu un sistem cu sonorizarea de la Bang & Olufsen.

3 Comments

Mihai

about 7 years ago

Hello there :) Dupa cum iti raspunsai si la mine pe blog, sistemul functioneaza si la casti. Am citit un interviu cu Henry Huang, Senior Audio Consultant at ASUS Design, si se spunea cam asa: Q. Do the sound benefits of SonicMaster extend to listening using headphones? HH: SonicMaster standards cover the entire audio system of a laptop, including the line-out and headphone sockets. Users who choose to listen with headphones or an external speaker system will still benefit from the difference in sound quality. So you see ;) Spor in continuare :)

Adrian din Arad

about 7 years ago

@Mihai ... sa iti setezi sa si trimita raspunsurile tale, sa primesc si eu ... shish ... daca nu scriai nu stiam de loc nimic ... nah ... asta e ... se pare ca softul face mai multe ... good ;)

Mihai

about 7 years ago

apoi pe blogspot nush daca se poate face sa trimeata mail cu notificare de mesaj nou pentru alde tine :-S

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*