Avem societate civilă?

De foarte multe ori ma întreb cum de se face ca nu avem o societate civilă in adevăratul sens al cuvântului.

Avem mase de oameni care atunci când e momentul se lasa purtati de val si ies in strada, avem oameni care vor sa facă bine, dar care de multe ori renunța in a mai face.

De ce?

Am văzut si vad cum de multe ori oameni care vor sa facă bine aleg direcții greșite si ajung sa nu faca nimic, sau sa faca rău.

20130811-050100.jpg

Sursa imagine: http://www.ipsnews.net/2012/06/rios-roadmap-falls-flat-civil-society-groups-say/

Se întâmplă ca oamenii sa porneasca cu gânduri bune, de schimbare, de imbunatatire iar ulterior sa fie corupți. Politicul sa tragă de tot ceea ce însemna sfori si sa ii scoată in afara opiniei publice sau sa ii aducă (sub forma unor marionete), in aria lor de putere, influența si control.

Se mai întâmpla ca uneori oamenii sa renunțe in momentul in care politicul începe sa-si exercite presiunile si sa nu le mai pese dacă ceea ce fac chiar are impact pozitiv.

Nu-mi place de loc nici una din situații, simplu: in ambele situații toti oamenii care au crezut ca schimbarea se poate produce ajung sa fie deznadajduiti si astfel ne trezim ca din nou cronice erau dispusi sa ii urmeze renunța, cedează si ajung masa de manevra electorală, fără un cuvânt adevărat de exprimat.

Trebuie sa ne trezim, e musai sa învățăm oamenii din jurul nostru ca o societate sănătoasă are o societate civilă activa si plină de idei, de acțiune si de putere.

Sa nu lăsăm puterea noastră ca si cetățeni sa ajungă in mana celor putini. Hai sa fim noi schimbarea. Eu încerc, fac, ma agit, pun in practica, ma revolt, comentez si întreb, tu te-ai gabdit macar sa încerci?

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*