Aventura de duminica

Am decis ca in fiecare duminica sa am parte de cate o aventura, sa fac ceva ce nu-mi sta in fire, ceva ce de obicei nu face sau alte lucruri care sa ma provoace. Ei, duminica trecuta, atunci cand am luat decizia am zis ca neaparat sapt. asta o sa fac acest lucru. Nu l-am facut duminica deoarece s-a ivit ocazia sa am parte de o aventura joi, si ce aventura.

Joi, am primit provocarea unui prieten: sa imi aloc 4-6 ore seara de la 18.30 si un buget de 30 lei pt. o aventura/deszvoltare personala, provocare acceptata.

Zis si facut, la ora 18.30 eram in Aradul Nou, la gara si ma pregateam sa ma urc intr-un tren pt. a merge in Timisoara, eu care nu am mai fost cu trenul de vreo 4-5 ani.

Prima impresie: wow, au schimbat vagoanele, e mai curat, iata ca face ceva CFR-ul, am si zis pe Twitter ca ii mai acord o sansa.

Sansa CFR

Am mentionat eu ca e 13, ca e luna plina, da’ de unde sa stiu eu ce urma.

Totul bine si frumos, am ajuns in Timisoara, am pornit pe jos prin centrul ei (cum intr-o zona se lucreaza am ocolit mult si am descoperit o noua strada pietonala) si ne-am indreptat spre Iuliu Mall, destinatia noastra finala. Dupa ce ne-am invartit aiurea vreo 10 minute am descoperit unde se gaseste Pizza Hut si ne-am pus pe mancate, profitande de oferta gen “all you can eat”, oferta cu cateva conditii, pe care evident ca nu le stiam si datorita carui fapt se prea poate ca a noastra chelnerita sa se fi iritat explicandu-ne ce nu se poate din ce noi doream.

Pizza Hut

OK, totul s-a lamurit si am purces la degustarea a catorva sortimente de pizza (destul de gustoase). Dupa ce ne-am saturat ne-am pus in miscare inapoi spre gara, nu cumva sa pierdem ultimul tren, cel de la 23:23 spre Aradul Nou.

Ne-am incadrat in timp, cu toate ca ne-am prapadit de ras pe drum (Moon-moon 😀 ) si am ajuns cu 30 min. mai devreme, biletele luate, ne-am dus la peronul 7, asa cum zicea pe LCD-ul ce tine loc de panou electronic. La ora 23:15 anuntul prin sistemul CFR ne confirma ca al noustru tren: 2613 directia TM-Nord – Aradul Nou pleaca de la linia 7, dar ce tren, linia e goala. Observam noi un tren pe linia 6, (sase pt. cei ce confunda numerele, sase inainte de sapte), dar scrie pe el ca e 2601 de la TM-Nord la Arad, nu Aradul Nou.

DSCN8312

Vine ora 23:23 si tren pe lina 7 (sapte) nu este, pe la 23:30 pleaca cel de pe linia 6 (sase). Stam inca vreo 10 minute si mergem de intrebam ce se intampla cu trenul nostru, 2613 (vezi biletul de mai jos), raspuns halucinant de la tanti de la casierie:

“- Pai de ce nu ati urcat in ala de Arad?
– Ne scuzati, dar pe el era scris Arad, nu Aradul Nou si in plus la sistem s-a anuntat ca cel de Aradul Nou e pe linia 7 (sapte) si nu 6 (sase).
– Aaa, dar trebuia sa va urcati in cel de Arad, caci doar ati vazut ca pe linia 7 (sapte) nu este tren.”

Asadar, noi trebuia sa ghicim ca trenul de pe linia 6 (sase), cu un alt numar, cu alta destinatie, este cel in care trebuie sa ne urcam, nu cel de pe linia 7 (sapte), anuntat, afisat si cu numarul corespondent biletelor noastre. Minunat!

IMG_2838

Intr-un final, am pus mana pe telefon, l-am trezit pe tatal meu, care a venit de ne-a recuperat din TM pt. a nu ramane blocati in gara de acolo pana la 4:30 dimineata cand ar fi fost urmatorul tren.

Da, asta inseamna o aventura, asta inseamna sa te bazezi pe CFR si sa te astepti sa functioneze corect un sistem care doar manaca bani 🙁

Oricum, asa am reusit de am bifat, fara sa planuiesc inca o pozitie de pe bucket list-ul meu 😀 .

2 Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*