Aventura de duminica – ep. 2

Asa cum am mai scris, am decis ca in fiecare saptamana sa am parte de o aventura, sa fac ceva ce nu-mi sta in fire.

Saptamana asta nu prea am avut inspiratie asa ca dupa o scurta consultare cu Norbert am decis ca ar fi interesant sa scot oameni din casa si sa ii duc cu mine intr-un periplu culinar 😀 Evident ca am pastrat destinatiile surpriza si nici nu am dat detalii asupra a ce vom face exact. Dupa ce am dat sfoara in tara, in nici o ora am avut 3 voluntari: Silviu, Bia si Miha (ordinea in care s-au anunat).

Dupa mai putin oficialul tur in care i-am ridicat pe toti am purces la prima noastra oprire. Astfel prima oprire in cadrul aventurii a fost gelateria Venetia din Atrium Center, gelaterie unde ne-am delectat cu prima tura de desert. Am luat asa: Miha – tiramisu, Silviu – savarina (update: a ales savarina dupa ce a cerut Choux a la Creme), Bia – cupa de pepene, iar eu o cupa Amareto. Miha a spus: bun, i-a placut si posibil sa mai revina. Silviu, well, Silviu a spus ca e la fel ca peste tot, dar a fost nemultumit de faptul ca servetelul sau a fost imbibat complet in siropul in care a fost insiropata savarina, zau, arata galben ca o foaie veche. Bia a mancat toata, dar toata cupa de inghetata cu pepene si a laudat-o. Eh, ce sa spun de inghetata mea? A fost buna, cu putin ca multa frisca si cu visine multe pe fundul cupei, asa, ca si o comoara ascunsa. Verdict dupa ce am platit si am analizat si serviciile: 6-7 din 10, cu posibilitatea sa ii dam 7 pentru ca e aproape de cam toti. Atmosfera e tipica de un mall, trafic mare de persoane, scaune clasice ieftine si cam incomode, viteza de servire: mica, avand in vedere ca e o singura d-ra ce serveste vreo 10 mese cu un total de aprox. 50 oameni.

Cupa cu pepene si tiramisu

Amareto si savarina

Cea de a doua oprire, anticul, binecunoscutul si mai comunistul local: Libelula. Aici aventura mica: Silviu era: bai e inchis, vad eu ca nu e aprinsa lumina, e inchis, va spun eu. Evident ca a fost deschis si ne-am pus de am comandat: profiterol, ce altceva sa comanzi la Libelula? E locul pe care toti aradenii il asociem cu cel mai bun profiterol din oras. Rezultatul: din cele 4 cupe comandate, doar in una a mai ramas putin, sunt sigur ca daca ne aducea ceva cu ce sa ne spalam pe degete am fi fost in stare sa curatam cupele cu degetele. Reactiile: Miha: chiar e bun, nu ma asteptam sa fie asa de bun. Silviu: nu mai pot, nu mai pot, da’ il mananc pe tot. Bia: bun, foarte bun. Eu ce era sa spun? Era clar, acelasi gust ce in copilarie era rasfatul ocazional, cand cu parintii si sora ieseam vara la o plimbare pe centru si ne opream de mancam un profiterol si beam un Pepsi (nu ca in ziua de azi Coca-Cola). Verdictul dupa plata: 7-8 din 10. Atmosfera e partial comunista (personalul si felul in care arata cupele, Miha, stiai ca a ta cupa a fost stramba?), scaunele comode, totusi curat si ingrijit, acelasi gust din copilarie, spatiul muuult mai mic in interior si … plin de italieni batrani.

4 cupe cu Profiterol

Profiterol

Destinatia finala nu a mai ramas secret inca de la prima din ele, secretul major fiind a doua destinatie. Cu toate astea cand am ajuns la Segafredo Zanetti Espresso Arad eram aproape toti giftuiti, dar credeti ca ne-am dat batuti? Nu, cel putin nu eu 😀 Am mers pe o prajitura: Tortino al Cioccolato. Restul au mers pe chestii light: Miha – apa plata cu lamaie (si nu pt. cliseu ci pt. ca avea nevoie de alt gust decat dulcele ce l-a mancat pana acum), Silviu – Coca-Cola (zau?! aaa, bine optiunea lui), Bia – un fresh de mere, sfecla si morcovi (da, sfecla rosie, de aia dulce). Cum eu am ramas singurul pe reduta pot spune atat: cred ca au regretat cand au vazut cum se scurgea ciocolata topita din prajitura aburinda. Dumnezeu-le mare da’ a fost un deliciu. Pareri: pai ce pareri, eu am mancat singur si va spun ca a fost mirifica prajitura asta, iar ce inseamna gaura la buget, nu a fost mare. Verdict: 9 din 10, local nou, servire buna, rapida, modern, cu gust si plin, Doamne, au refuzat un cuplu caci nu mai aveau loc, culmea, cuplul a revenit mai tarziu, asta da perseverenta 😀 (sau poate le-a recomandat ospatarul cand sa revina).

Tortino al Cioccolato cu decor

Tortino al Cioccolato cu decor

Tortino al Cioccolato

Update: Silviu a venit si cu notele sale: 4, 9 si 9. Asa ca m-am simtit obligat sa va ipartasesc si notarea sa, e bine, asa va faceti o impresie mai buna 😀

Rezultatul aventurii: o dupamasa plina de povesti, dulciuri si plimbari prin ploaie, dar cel mai important: o aventura unica, placuta si care se pare ca mi-a adus fani pentru aceste aventuri saptamanale.

Pe saptamana viitoare.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*