Aventura de duminica – ep. 8

Asta este ultima aventura din State. Si ce aventura!

Se face ca vineri seara am pornit spre New York, asa ca va imaginati ca aventura avea sa fie clar una memorabila. Ei, de data aceasta, aventura a avut de fapt 3 componente, nu doar una.

Prima bucata si cea la care m-am gandit in prima faza ca fiind singura aventura a fost acea aventura pe care la ora 23.30 sambata noaptea am zis ca e momentul sa o pornesc.

Hai ca nu va mai tin in tensiune, am pornit spre Empire State Building, si da, am inceput ziua de duminica, sus, deasupra New York-ului.

 

IMG_5654

Empire State Building este deschis zilnic de dimineata de la 9 pana noaptea la 2, iar la recomandarea sorei mele am decis sa il vizitez noaptea, deoarece este mult mai spectaculos decat in timpul zilei. Tin sa va spun ca pentru mine a fost intradevar extrem de spectaculos, dar nu am termen de comparatie astfel ca nu pot spune daca este mai spectaculos ca pe timpul zilei.

IMG_5659

Dupa ce am citit cam toate panourile informative despre constructie, dupa ce am ascultat audio-ghidul, am petrecut cam o jumatate de ora privind in toate directiile si tremurand putin. Ca si sfat, va spun sa luati cu voi macar o geaca subtire, chiar si pe timp de vara deoarece la acea inaltime sufla un vant foarte puternic. Nah, dupa ce am intrat de mi-am revenit, am trecut la fotografiat, cred ca am facut vreo 100 de poze, panorame si ceva #selfie (da, avand in vedere ca eram eu, vantul si ceva chinezi), dar dupa ce am ajuns sa le studiez acasa, o parte le-am sters pe motiv de tremurat, de la frig, nu de la frica 😀

IMG_5689

Acolo sus am avut ocazia sa remarc pentru prima data curbura pamantului, da, e atat de inalta cladirea ca poti sesiza acest lucru. Datorita vantului ce sufla in draci, am fost nevoit de 3 ori sa intru inapoi in cladire de pe terasa si de tot atatea ori sa-mi incalzesc telefonul care datorita temperaturilor mici, cu toate ca aveam 90% baterie, s-a inchis dupa ce am facut vreo 20-30 poze. Culmea ulterior mi-am dat seama ca era la fel de eficient sa il pun in buzunar, la caldura, dupa cate un set de 10-15 poze.

IMG_5672

Hai sa va dau si cateva sfaturi: nu are rost sa urcati pana la 102, etajul 86 (unde am fost eu) e suficient de sus si pretul a fost un alt motiv pentru care am renuntat la etajul 102. Pretul pentru etajul 86 e 29 USD, biletele se iau pe loc sau cu rezervare de pe site-ul lor (http://www.esbnyc.com/). Atentie la ce duceti cu voi: nu e voie sa duci apa, yep, nimic lichide, apa o cumperi de la ei. Esti scanat ca la aeroport (OK, putin mai light, da’ totusi), asa ca e bine sa nu ai prea multe chestii cu tine ca se pun sa le verifice. Ghidul audio e gratuit si merita sa fie ascultat pas cu pas, merita la fel de mult sa si citesti panourile de informare, am aflat chestii cool de acolo.

Bun, acum sa merg mai departe cu aventura mea de duminica, partea a doua a fost o vizita la un comic book store in apropiere de Union Square. L-am gasit dupa ce am intrebat la o librarie de un asemenea magazin. Nu a fost greu sa-l gasesc. The Forbidden Planet e chiar pe Broadway, intre 12 si 13 si e mare, plin de comics, plin de tot ce tine de comics. Prima mea impresie a fost sa ma simt ca si Leonard cand a intrat cu Peny in comic book store-ul lor, asta deoarece sora mea a intrat deodata cu mine si nah, toate privirile s-au intors catre noi 😀 . Am facut fericit un prieten cu un comic book de acolo, si dupa cam jumatate de ora am gasit si pentru mine 2 bucati din The New 52 cu Superman 😀 .

IMG_5789

IMG_5786

Dupa asa o incantare, mort de foame am purces pana in Brooklyn, ultima bucata din aventura mea de duminica. Broolyn e un adevarat hipster town, tot ce e la moda gasesti peste tot, plin de terase, cafenele, baruri si restaurante. Multe din localurile de acolo sunt intradevar foarte bune, ca si Tabare, un local mic, cochet si cu specific Uruguaian. Delicioasa mancarea, ieftina si variata. Nu are rost sa va spun cat de nerabdator am fost sa ajunga, eram hamesit si in plus vinul ce l-am comandat sa il beau cu mincarea a ajuns mai repede si nah, a fost bun 😀

IMG_5805

 

IMG_5823

Am ramas impresionat de New York, imi pare rau ca am petrecut doar 2 zile acolo, dar in schimb am o multime de amintiri placute. Poate in viitor o sa va mai povestesc despre ce alte lucruri, locuri si oameni am vazut in New York.

Gata, cu asta am incheiat seria de aventuri de duminica din State. In curand revin la aventurile de dumininca de pe meleaguri Romanesti.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*