Bucuresti, oras …

Da, inca sunt nehotarat ce fel de oras e Bucurestiul acum dupa mai bine de 3 luni de locuit aici in timpul sapt. si cateva sf. de sapt. desi tind spre a-mi place orasul si a ura oamenii din el.

La prima vedere e o jungla urbana plina de galagie, ceva mizerie (depinde de zona) si multi, multi oameni cu tupeu.

Primul impact a fost cel legat de locurile de parcare si felul in care nu conteaza cum ai parcat (corect sau nu) risti sa te trezesti cu masina zgariata, lovita, etc. Dupa aceea te loveste comportamentul soferilor care in 70-80% din cazuri nu indica in ce directie au de gand sa mearga si daca vor schimba banda de mers si te trezesti ca trebuie sa ii avertizezi sonor (da, de aici vin claxoanele in trafiul din Bucuresti). Ulterior incepi sa interactionezi cu oamenii si afl ca intr-un magazin au mai ramas “decat” 2 sticle de vin cutare sau “decat” 3 tacamuri, etc. Dupa un timp incepi sa realizezi o alta fata a oamenilor din Bucuresti: nepasarea, egoul enorm si superioritatea data de simplul fapt ca s-au nascut in “mirifica” capitala a Romaniei (da, cacofonie intentionata). Dupa un timp realizezi ca oamenii de aici nu prea au respectul cuvantului dat, o spaga (spaguta ca sa ii citez) face mai mult ca un buna ziua, totul se misca pe pile, cunostinte si relatii (vesnicul PCR) si nu in ultimul rand, esti fraierul lor daca accepti ceea ce ei propun, iar daca nu atunci cine te crezi tu sa vrei sa schimbe ei modul lor de lucru sau sa fie cinstiti?

bucuresti
Sursa foto: Sursa foto.

Orasul e frumos in cateva zone, in rest blocuri, cladiri ce rasar intre blocuri, vile noi langa unele vechi, vreo 100 de stiluri arhitecturale diferite in aceeasi zona, constructii peste constructii si un trafic infernal aproape indiferent de ora. Daca ai timp de pierdut (dupa ce ai scapat de trafic), ai la dispozitie vreo 5 mall-uri mari si inca vreo 4-5 mai mici. Plin de evenimente si baruri si restaurante dar trebuie sa ai un portofel mai gros daca vrei sa iesi in oras (o cina pt. 2 persoane cu o sticla de vin, cate un fel de mancare si fara desert, sare de 100 lei lejer).

Asadar, daca vrei sa iti petreci timpul prin Bucuresti ai unde dar trebuie sa ai “spate”, daca e sa vizitezi si sa fi la buget vei umbla pe la hypermarketuri pt. a manca, ai ceva optiuni de cazare ieftine si un maxim de 4 zile ca sa vezi principalele obiective turistice.

Nu sariti, stiu ca mai sunt multe alte obiective, stiu ca poti sa mananci si mai ieftin, stiu ca sunt si oameni extraordinari, zone frumoase si armonioase, zone linistite, parcuri, etc. dar din pacate dupa ce le-ai epuizat pe acestea ramai cu cele expuse anterior.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*