Bulz Haiducesc o reteta de gurmand

Toata lumea stie ca sunt un gurmand, si cred ca toti prietenii mei mai apropiati au auzit povestea cu Bulzul Haiducesc din Sibiu, dar nu o sa intru in detalii acum, nu acum 😀

Adevarul este ca fiind o reteta traditionala pe care am descoperit-o intamplator, ma mira ca nu sunt mai multi oameni care sa o prepare (Hint: Mami, nu ar fi o idee sa o facem impreuna? Poate ii va place si la tati :D).

Am cautat prin mai multe locuri si din ce mi-am dat seama, asta este modul de preparare:

Ingrediente: malai, branza de burduf sau telemea, smantana, unt, un ou, sare dupa gust optional ceva sunculita.
Mod de preparare: Se pregateste mamaliga punand apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa fiarba, adauga mamaliga in ploaie, amestecand mereu. Cand mamaliga este gata, las-o putin sa se raceasca, ca sa poti sa prepari bulzul, adauga smantana si branza de burduf. Amestecul il asezi in straturi alternand cu sunculita. Dai totul la un cuptor, chiar merge sa folosesti orice model de cuptoare incorporabile, si servesti cu smantana si un ou ochi deasupra. Bulzul poate fi servit alaturi de un pahar cu vin rosu sau cu o tarie, tuica sau palinca (daca bine stiu ultimele doua sunt practic acelasi lucru, cred).

Acum, sa nu cumva sa te cramponezi in cuvantul incorporabile, nu de alta dar pierzi esenta: un bulz adevarat contine multa branza si smantana, adica lactate, ceea ce cunoscutii mei stiu foarte bine ca le devorez cu orice ocazie.

Adevarul este ca mie imi place sa gatesc, imi place sa fiu in bucatarie, atat doar ca de multe ori, si cam peste tot la noi, bucataria este mica, nu are loc de gatit mai mult de o persoana, iar daca sunt invitat, nu pot mereu sa incurc, incercand sa fiu de ajutor. De asta imi place cand mai dai peste cate o bucatarie mai sanatoasa, cu spatiu suficient, cu cuptoare incorporate, plite incoporate si mai ales cand sunt Hotpoint-urile de la Ariston. Spun asta pentru ca stiu cat sunt de bune si in plus imi place cum arata. Adica uite:

Hotpoint Ariston

Cum sa nu-ti placa sa gatesti in asa ceva? Mai ales cand ai acolo timer, reglaje de temperatura, etc. Bulzul poate sa iasa perfect, il poti lasa acolo fix cele 20 minute care e recomandat.

Imi place ca la asa o reteta, mereu ai ceva de facut in paralel, nu stai sa te uiti la o faza cum se termina pana sa treci la alta faza. Cat timp sta la cuptor bulzul, ai timp berechet sa faci oul ochi, sa pregatesti smantana si tacamurile, sa pui masa, etc.

logo-hotpoint-ariston

Daca nu ar fi o proba pentru Super Blog 2013, parca, parca tot as fi scris despre bulz si reteta lui, dar cum azi proba mi-a cerut un domeniu despre care imi place sa scriu, iata, v-am zis si de Bulz si de Ariston de la Marketonline.ro 😀

2 Comments

coolnewz

about 3 years ago

Bun, dar ti se ingusteaza venele cu juma de milimetru dupa fiecare portie! :)

Adrian din Arad

about 3 years ago

Ei, cateodata mai trebuie sa faci si un sacrificiu pentru ceva bun :D

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*