Ca pe o sarma

Viata este frumoasa, spunea cineva. Da, viata este frumoasta atunci cand esti fericit, dar ce te faci cand esti nefericit? Ei, eu unul am descoperit ceva, nu e secret si nu cred ca e o minune ce am descoperit si nici nu cred ca rezolva problemele oamenilor.

Am descoperit ca atunci cand iti gasesti echilibrul, atat interior cat si cel exterior, cand stii ca orice persoana, indiferent cat de trista e, poate sa rada, sa se bucure si va ajunge ca la un moment dat sa zambeasca, asa cum fac eu acum, doar gandindu-se ca vin momentele bune.

Cu totii trecem prin viata ca si mergand pe o sarma, trebuie sa ne mentinem echilibrul si sa mergem pentru ca altfel riscam sa cadem. Avantajul mare este ca sper deosebire de circari, noi daca am cazut, ne putem ridica, ne scuturam de praf si pornim din nou la drum.

Mergand pe sarma

Am vazut oameni si oameni, am cunoscut oameni care nu au nici cea ma vaga idee asupra modului in care poti ajunge sa devii o persoana echilibrata, sunt foarte frumosi pe exterior, dar pe interior sunt mancati de invidie, de remuscari sau alte cele. Ei pentru acesti oameni sfatul meu este sa incerce sa faca o reflexoterapie, sa mearga la un spa, sa alerge, sa se plimbe prin padure, sa se plimbe pur si simplu printr-un parc, sa faca ceva relaxant, sa uite de toate cele si pentru cateva minute macar sa lase toate grijile deoparte.

Am intalnit in viata oameni care aveau un suflet asa de frumos, mai ca nu radia linistea si bunatatea din ei. Toti mi-au spus cam acelasi lucru, lasa grijile deoparte si atunci o sa gasesti linistea, echilibrul interior.

Problemele materiale, sentimentale si de sanatate sunt cele ce ne strica echilibrul atat cel exterior cat si cel interior. E normal sa ne ingrijoram pentru diverse lucruri, dar nu sa ne framantam in permanenta. Trebuie sa depunem efort pentru a ajunge unde ne dorim, dar sa nu exageram.

Momentul in care eu am reusit sa gasesc prima data echilibrul intre frumusetea interioara si cea exterioara a fost in urma cu cativa ani, atunci cand am trecut printr-o perioada mai neagra, cand s-au strans o multime de probleme de tot felul si cand mai ca nu am dat in depresie. Atunci cineva mi-a spus: nu-ti fa griji, toate vor trece si peste cativa ani nu o sa-ti vina sa crezi ce vei realiza si cand ai sa iti amintesti de momentul asta o sa imi multumesti. Da, acum ii multumesc.

Dupa discutia ce am avut-o am decis: nu ma las batut, am inceput sa citesc mai mult, am iesit in oras cu prietenii si am inceput sa fac miscare. Toate acestea m-au ajutat si astfel am ajuns din nou pe sarma, am gasit puterea sa ma ridic si sa-mi regasesc frumusetea interioara, ba chiar si cea exterioara caci atunci am slabit de la 120-125 kg la cele 105 kg pe care le posed momentan.

Asadar, pentru a-ti gasi echilibrul si frumusetea interioara si exterioara, descopera-ti pasiunile, concentreaza-te pe ele si elibereaza-ti mintea de toate cele printr-o plimbare, sincer pe mine m-a ajutat, nu bag mana in foc ca va ajuta pe toata lumea, da’ noah, de ce sa nu impartasesc?

Chiar, voi cum va mentineti echilibrul?

Avand in vedere ca Centrul Shakti a lansat aceasta provocare de a povesti despre echilibrul frumusetii interioare si exterioare, nu va mira sa va spun ca este parte din probele Super Blog Spring 2014. Cu toate astea, eu mereu am crezut ca frumusetea interioara conteaza mult, spre surprinderea mea am avut dreptate doar partial, dar despre asta poate cu o alta ocazie.

Sursa foto.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*