Carte sau e-ink?

Grea decizie, cum sa citesti?  Eu sunt unu’ de ala cu tehnologia, doar ma stiti, dar totodata am o biblioteca destul de extinsa, asa ca pentru mine inca si acum intrebarea asta este una fara raspuns.

De mult tot ma uit dupa un eBook, mai exact dupa un Kindle. Avantajele sunt de neconstestat in ambele tabere, eBook-ul e mic, usor si poti sa-l iei dupa tine mereu. Ca de exemplu, acum ca voi pleca in Miami (da, uite ca ma laud 😀 ), un eBook ar fi ideal pt. zborul de 10 ore ce ma asteapta. Cartile fizice, ehhh, au farmecul lor, mirosul cartilor e unic, dar pe langa miros, cartea nu trebuie incarcata, nu se poate sparge, poti sa o lasi in nisip, nu trebuie sa o protejezi, etc.

Ei, cum eu pana acum am citit toate cartile doar fizic, nu am folosit inca un eBook. De ce? Pai nu am prins inca o oferta buna la Kindle. De ce insist pe Kindle? Pai restul de eBook-uri parca nu au o biblioteca atat de extinsa pe cat are Kindle de la Amazon. Acum, cine are un Kindle sa-l doneze pentru cateva saptamani sa il testez? Asa poate o sa imi dau seama daca merita sa vanez pe un magazin online oferte bune la un Kindle sau raman la cartile clasice.

kindle

Va spun cat se poate de sincer ca daca asta nu era o proba la Super Blog Spring 2014, poate ca nu stateam pe ganduri si nu as fi analizat prea mult, as fi continuat sa butonez prin magazine un Kindle sau alte eBook-uri da’ nu cred ca as fi facut vreun pas in directia asta, da’ cum viata e plina de neprevazut, acum sunt intr-un fel fortat sa stau si sa ma gandesc la aceasta situatie.

logo_marketonline_mic

Acum, pentru ca e o tema care pe mine ma va afecta foarte mult, astept pareri, vreau sa stiu daca merita sa ma mai gandesc in continuare la Kindle sau sa ma las pagubas si sa raman la carti?  Aaa, si cum imi spune Cata (care e langa mine), e ciudat sa citesti de pe un Kindle, si parca i-as da dreptate, nu stiu daca m-as putea obisnui sa citesc asa cartile. So, merita sa incerc?

1 Comment

Anca

about 3 years ago

Eu am un Kindle (Paperwhite) de câteva luni și îmi creează condiții să citesc mai mult decât înainte. Pe de altă parte, nu înlocuiește feeling-ul de a avea o carte în mână, iar shopping-ul pe Amazon n-o să fie niciodată la fel de plăcut ca o plimbare printr-o librărie. Plus că ajungi să constați în multe din cazuri că e mai scump să citești electronic (mai ales în română - unde oferta e limitată momentan) decât în format fizic. În concluzie, nu recomand E-reader-ul decât în măsura în care vine ca o soluție a dragului tău de citit în contextul unui lifestyle ce nu presupune un domiciliu fix (unde să-ți poți depozita permanent achizițiile) și/sau localizarea în România (căci s-ar putea să n-ai oferte în limba pe care o vrei tu) . :)

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*