Cateodata linistea te inconjoara

In urma cu vreo 5 ani am ajuns, printr-o foarte fericita conjunctura, sa ma urc prima data intr-o masina hibrida. Eram intr-o delegatie in Ungaria, aproape de Sopron, cand dupa un drum lung (vreo 500 km si cam 6 ore de condus, la noi mai mult) am ajuns sa ne intalnim cu ceilalti participanti la prezentare.

Cand am plecat din Arad nu am stiut ca ne va astepta un drum care in Kecskemet ne va oferi o pauza de vreo 3 ore, nu aveam sa stim ca masina cu care am plecat va muri si va trebui sa ii schimbam complet sistemul de injectie. Dar nu asta este subiectul principal, subiectul principal este urmatotul: am ajuns intr-o Toyota Pirus pentru prima data.

Va dati seama ca dupa ce am avut un drum lung, cu peripetii, ne doream sa ne inchidem in camerele de hotel si sa ne trezim doar de dimineata pentru prezentare si apoi sa ne introarcem. Dar cum socoteala de acasa nu iese, ne-am trezit ca dupa cina trebuie sa ne deplasam la un bar anume. Zis si facut, am purces la chemarea unui taxi de la receptie. Nu mica mi-a fost mirarea cand taxiurile sosite au fost toate Toyota Prius (eram mai multi invitati si astfel am chemat nu mai putin de 4 masini). Eu, mai vioi, cunoscator in ale limbii maghiare, am zis ca e bine sa urc pe scaunul din dreapta.

Primul impact ce l-a avut asupra mea Priusul a fost de “wow”, totul este high-tech, bordul e dominat de un ecran tactil mare, si bineinteles liniste. Linistea m-a impresionat, nu auzeam motorul. Stiam de atunci modul de functionare a hibridelor, dar nu am avut ocazia sa ma urc in unul. Confortul insotit de liniste, dau senzatia de plutire, am zis ca parca zbor pe un nor pufos, ca in desenele animate.

Comod

Sursa foto.

Pot spune ca soferul de taxi a fost super simpatic si mi-a explicat cum functioneaza, mi-a dat detalii despre cat de placut e sa fie sofer de taxi pe asa o masina, cat de confortabil e pt. el, cat de comod, ce mult ii place linistea, cum toti clientii sai apreciaza masina, cum mereu poate sa povesteasca cate ceva cu clientii pornind de la masina. Cine ma cunoaste deja stie ca eu eram cu intrebarile la detaliile tehnice, cum functioneaza, cat il tine bateriile de la masina, cat ii ia sa se incarce, pana la ce viteza merge, etc. Evident, soferul nu le stia raspunsul, dar fiind invatat ca sa isi multumeasca clientii, m-a asigurat ca la drumul inapoi, daca voi apela tot la compania lor de taxi, atunci cu siguranta imi va oferi mai multe informatii.

Evident, la intoarcere am folosit aceeasi companie de taxi si acelasi sofer, dar de aceasta data am decis sa nu il mai sacai pe saracul om cu informatii tehnice, asa ca l-am rugat sa-mi povesteasca cate ceva despre oras, despre cladiri si despre istoria locala. Din pacate el nu era prea informat, dar, cu toate astea a oprit ceasul si ne-a dus pe un drum putin mai lung si ne-a aratat zonele mai frumoase din Sopron.

Experienta a fost asa de placuta incat, spre surprinderea mea, Toyota Prius a crescut in ochii mei, am inceput sa o vad mai confortabila, mai potrivita unei vieti de oras, fata de multe alte masini, mai ales din prisma distantelor scurte de parcurs zilnic. Adica cum sa nu te bucuri de liniste, serenitate si confort, zilnic de la munca spre casa, de acasa in oras si apoi a doua zi la munca. O asa masina te face sa devii o persoana zen. Si da, zen mi-ar place sa fiu si cu urmatoarea ocazie in care voi ajunge sa conduc sau sa fiu pasager intr-o Toyota Prius hibrid.

Toyota Prius

Si da, cu prima ocazie, voi lua la un testdrive un hibrid ca si Prius, mai ales ca imi place noul model, e mai agresiv, plin de personalitate si in plus, nu si-a pierdut imaginea de zen, de liniste, linistea care cred ca o cautam toti, ori de cate ori, in agitatia zilnica simtim ca suntem terminati. Imi place sa cred ca o masina ce emana liniste si calm, nu face decat sa ne deschida mintea si ne face sa descoperim sau sa redescoperim lucrurile frumoase din jurul nostru.

Si pentru ca si astazi am scris acest articol pentru Super Blog 2013, va mai spun ca aceasta poveste este reala si chiar a fost o experienta foarte placuta cu Prius, fiind prima data cand am mers cu un hibrid si da, mi-a placut.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*