Cateva sfaturi pentru securitatea iPhone-ului

In curand incepe in State o conferinta a hackerilor, conferinta unde cei cu iPhone vor fi printre primele tinte, iPhone-ul continand o multime de informatii despre proprietar. Totusi sfaturile se aplica si in viata de zi cu zi. Iata cele mai importante:

1. Dezactiveaza-ti toate cookie-urile ce contin date de login din Safari. Pai acolo ai user si parola, daca cineva le poate copia … cam are acces in orice cont al tau … de la Twitter pana la cel de e-mail.
2. Daca esti la o conferinta incearca sa nu folosesti WiFi-ul de acolo, incearca sa mergi pe conexiunea 3G sau Edge a operatorului tau de telefonie, OK stiu ca ii scump … da’ parca ii mai sigur decat sa iti intercepteze cineva traficul de date.
3. Foloseste tethering-ul, adica sa navighezi pe Internet de pe laptop prin iPhone sau daca esti mai “norocos” si ai un Internet mobil cu abonament foloseste-l pe acela si traficul de la laptopul tau poate fi “monitorizat”.
4. Schimba-ti parola de la root-ul iPhone-ului (care de start ii “alpine”) … pai cum asa? OK este o optiune de mediu spre avansati … da’ asigura o si mai buna securitate a iPhone-ului, mai ales ca parola de root iti da acces total la OS-ul de pe iPhone si se stie bine … ii ca si cum ai da liber sa intre pe calculatorul tau cu drept de admin … adica naspa.
5. Dezactiveaza WiFi-ul si Bluetooth-ul daca nu le folosesti … viata bateriei depinde de ele … mai ales daca nu le folosesti sau nu ai parola de la WiFi … iPhone-ul va tot cauta o retea WiFi la care sa se conecteze si aia inseamna consum de energie … si stie bine toata lumea ca daca te joci putin si mai si piscali la iPhone bateria poate sa te tina si doar o juma’ de zi.

Sursa: iPhwn.org.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*