Ce sport te prinde?

A sosit primavara, temperatura a crescut, am scapat de zapada, ghioceii si-au facut aparitia, pomii incep sa inmugurasca, iar ziua a inceput sa creasca. Toate bune si frumoase, dar dupa aproape 4 luni de frig, zapada si sarbatori multi din noi nu au prea facut miscare. Asa ca intreb: ce sport te prinde? Care este sportul care te tine in priza, care te face sa simti ca ai putea sa il urmaresti sau sa il practici la infinit?

Eu am de ani de zile in sange baschetul. Nu doar la nivelul de a juca, desi joc destul de prost (mai putin in zilele bune cand imi ies mai multe aruncari :D), ci si la nivelul de a-l urmari. Avem in Arad o echipa in divizia A la fete, ICIM-ul, campioane de 9 ori, acum sunt pe locul 2 si se lupta sa ajunga si mai departe.

De ani de zile am vazut cum echipele locale se duc in jos si nu neaparat datorita rezultatelor, echipele sunt slab sustinute financiar, suporterii nu prea isi dau interesul, publicul larg este indiferent si asfel ajungem sa pierdem echipele puternice ce le aveam, un exemplu tot din baschet: West Petrom. Va mai amintiti perioada cand la Polivalenta nu aveai loc sa stai? Cand locurile de parcare pe raza de 5-10 strazi erau toate ocupate si cand atat Petrom-ul cat si ICIM-ul au fost campioni?

Chiar imi doresc ca Aradul sa ajunga din nou la performante extraordinare in sporturi, nu doar in baschet, in fotbal, “Batrana Doamna” – UTA si ea sufera, nu se investeste, nu se promoveaza, suporterii fac cat pot, dar nu suficient, din pacate.

Avem un potential mare, am avut si avem in continuare rezultate bune, excelente chiar la nivel national si international (Daniela Dodean ca si un prim exemplu), nu vad de ce nu se poate investi, de ce companii mari, firme, institutii, administratia locala si judeteana, etc. nu s-ar putea implica si astfel sa crestem, sa stimulam sportul, sa readucem Aradul pe cele mai inalte pozitii din clasamentele a cat mai multor sporturi.

De cam 3-4 luni urmaresc divizia de baschet amator ABLA si am remarcat multi baieti care daca ar fi recrutati s-ar putea forma o echipa bune de baschet, suficient de buna in a candida pentru divizia A si poate dupa cativa ani sa ajunga sa si ofere rezultate foarte bune.

Pe mine baschetul ma prinde cel mai bine, imi place cel mai mult si doresc sa-l sprijin tot mai mult. Pe tine ce sport te prinde? Care este contributia pe care crezi ca o poti aduce in a sprijini sportul tau preferat si echipa ta de suflet?

Hai sa sprijinim sportul Aradean, sa avem rezultate excelente si astfel sa poti spune: Sunt Mandru ca-s Aradean.

2 Comments

Florin Ruşanu

about 5 years ago

Fotbal, rugby etc. Din păcate nu prea avem achipe sportive cu care să ne mândrim. Poate pe viitor...

Adrian din Arad

about 5 years ago

@Florin: se poate pe viitor, asta daca exista interes si se si pune osul :D

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*