Cinematograful portabil

Daca ieri spuneam ca Notebook-ul il bate pe TV azi am sa reiau subiectul … de ce?

Pai Asus au cateva tehnologii care iti permit sa iei cu tine oriunde un film HD si sa il privesti direct pe notebook-ul tau. Asa … ce tehnologii sunt astea? Decodate HD, conexiune HDMI (asta daca ajungi la un TV cu HD si crezi ca nu-i destul ecranu’ de la notebook), sunet cu SRS Premium Sound si boxele integrate facute de Altec Lansing.

Nu crezi ca-s destule? … uite … eu cred ca, da … sunt destule … si intradevar … sunt tehnologii care iti fac viata de cinefil foarte placuta.

Eu unu’ as incerca un notebook Asus cu tehnologiile astea pe un drum cu trenu’ romanesc … avand in vedere ca ii lung un drum de la Arad la Bucuresti … ar fi ideal sa testez uitandu-ma la 1-2-3 filme … si/sau jucandu-ma … bineinteles ca totu’ legat de durata de viata a bateriei … si/sau existenta unei prize in compartiment … da’ cum ultima afirmatie este o utopie in trenurile romanesti … ma limitez la 1-2 filme … caci atat sunt sigur ca va tine bateria … mai ales daca trebuie facuta decodare HD pentru un film.

Mi-ar place sa pot sa si zbor undeva la 10-12 ore (ceva de jenu’ pana in State) si sa pot testa cat de bine se ocupa de decodare HD la vreo 4-6 filme rulate unu’ dupa altu’ si fara restart … sa fortez la maxim RAM-ul si HDD-ul … sa vad si procesoru’ cat de tare se incalzeste, cat de multa energie consuma, daca bateria tine 4-5 ore sau mai mult, daca dispersia de caldura prin carcasa nu imi afecteaza picioarele, daca ventilatoarele nu sunt prea zgomotoase, etc. … as face un test de “anduranta” si bineinteles de viteza …

Dupa o astfel de sesiune pot sa fiu sigur ca as sti cat e de puternic, stabil si fiabil un Asus cu capacitati multimedia. Nu de alta da’ din ce observ notebook-urile au doua directii spre care se indreapta: multimedia center portabil si platforma de jocuri portabila. Spre partea de portabilitate au pornit netbook-urile … care merg pe greutate, dimensiuni si performante.

Revenind la multimedia … un notebook multimedia este precis mai bine vandut fata de unu’ de gaming.

Tin sa anunt ca post-ul de fata a fost scris ca si parte integrata a participarii mele la Super Blog 2009, organizat de PCNews.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*