CSR – sau cum sa devi responsabil

Toyota s-a luptat de la inceput pentru noi, incercand prin politica lor sa imbunatateasca calitatea vietii si dezvoltarea. Wow … ce frumos am scris … acum sa trec inapoi la chestiile mai amuzante …

Acum cat se poate de serios … Toyota este una din cele mai responsabile companii pe care le-am vazut, ei chiar au o politca CSR (Corporate social responsibility) adica se gandesc la ce face compania lor (sau ce poate face) pentru societate. So … azi pentru proba de la Super Blog am primit ca si proba sa spun ce inovatii si proiecte CSR as vrea sa vad de la Toyota … well … acum se ingroasa gluma (de parca era o gluma totul).

Sincer, dupa ce am vazut ce strategie au ei in acest moment mi-am dat seama ca din partea mea dorinta este ca aceste strategii, aceste planuri sa fie vizibile si in Romania, vreau ca eu roman simplu sa vad ca Toyota se implica in tot felul de proiecte sociale, dar unde? Pai la nivelul la care eu sa vad in ziare, tv, sa aud la radio, sa vad si pe bloguri, twittosfera, etc. Chiar de Toyota s-a implicat in ceva, eu unul nu am sesizat, de aceea vreau sa vad, vreau sa aud si vreau sa stiu.

De exemplu, eu sunt implicat in Lecturi Urbane, am sprijinit si Let’s Do It Romania, Aradul in doua zile, am si alte proiecte pe care le pornesc, in studentie am facut voluntariat, m-am implicat in Liga Studentilor, etc. Pentru aceste evenimente iesirile in presa au fost la nivel local si national, sunt multe din ele care au continuitate, care vor merge mai departe si care vor fi tot mai puternice. Ei, la acestea Toyota ar fi bine sa se implice, sa ne arate ce inseamna responsabilitatea din partea lor.

De exemplu, nici un oras nu e destul de mic pentru a fi inclus intr-un program de responsabilitate sociala, nu trebuie neglijate nici orasele care sunt pe traseu, sunt orase care tocmai, pentru ca sunt mai mici sau sunt ocolite din diverse motive, tocmai de asta s-ar bucura mult mai mult si astfel promovarea ar fi mai de succes.

Hai sa dau idei de programe: Prin Arad, Lecturi Urbane, Planteaza un copac (este sau nu, da’ eu asa l-as denumi), Siguranta la scoala (copiii sa fie invatati cum se trece strada, soferii sa fie foarte atenti in preajma scolilor si a parcurilor), Atentie la bicilisti, Atentie la Motocilisti, Safe racing (pentru cei care sunt pasionati de curse si alte chestii cum sa participe la ele si sa fie in siguranta cand participa la curse legale), etc. Oricum implicarea sociala insemana si construirea unor masini cat mai “eco-friendly” (da stiu, Prius), dar care sa si fie rentabile (IQ e scumpa caci altfel ar fi si mai bine vanduta), si nu doar masinile sa fie verzi, ci si productia lor, fabricile, modul in care angajatii se deplaseaza la birou (car sharing, curse de autobuze care sa reduca consumul de carburant, transporturi de componente cat mai reduse, adica sa foloseasca furnizori cat mai apropiati si astfel sa se reduca din emisiile indirecte).

Nah … CSR inseamna multe, mult prea multe pentru ca eu care nu lucrez in domeniu sa le pot intelege si spune, explica si exemplifica si de aia o sa va dau un link la pagina lor, au acolo multe detalii care ajuta si care explica mai bine decat as face eu.

Oricum, imi place ca Toyota are ca si filosofie apropierea de consumatori si responsabilitatea fata de natura. Eh … io ala verde 😛

2 Comments

Ana-Maria

about 7 years ago

Buna, cred ca o sa te surprind foarte tare si o sa-ti spun ca Toyota s-a implicat in toate aspectele mentionate de catre tine in articol.Si facem chiar mai mult, dar nu ne prea place sa ne laudam :-). Oricum, multumesc pentru sfaturi. Ana-Maria

Adrian din Arad

about 7 years ago

@Ana-Maria: Multumesc de comentariu. Dar ... daca nu va laudati lumea nu stie si atunci nu pot asocia CSR cu implicarea Toyota in diverse campanii si tot ceea ce inseamna implicare sociala. Eventual pot fi puse toate informatiile pe site si evidentiat putin acest CSR, in asa fel incat oamenii sa poata sa inteleaga si sa aprecieze politica Toyota.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*