Cum e cu iubirea?

Cu toții visam la iubirea ca in povesti, la o viața ca in filme, la familie, copii, etc. Dar ne este oare dat la toți sa o avem?

De multe ori ma surprind ca fara sa-mi dau seama zambesc, dar zambesc amar cand gandurile imi aluneca si imi imaginez o viata de familie, cand incerc sa-mi imaginez langa mine o sotie care sa-si puna capul pe umarul meu si sa zambeasca si ea in timp ce ne uitam la copiii nostri care alearga intr-un luminis.

Am vazut multi oameni care se casatoresc, au copii, incep viata de familie si ulterior parca dispar, parca se pierd in visele unei alte vieti, intr-o alta realitate. Ii vad cum incep sa se indeparteze de familie, de sot/ie, de copii si ii vad cum incearca sa re/traiasca unele momente ce le considera ca fiind de liberate.

Am vazut oameni care dupa 30-40 ani de casnicie, avand nepoti, au decis sa doarma in camere separate, sa se imparta cu banii separat, dar care au ramas impreuna si au pastrat imaginea de dragul nepotilor. De dragul nepotilor au facut mult mai multe decat te-ai astepta de la astfel de oameni.

Am vazut oameni care dupa 10 ani de casnicie au decis ca persoana de langa ei nu le mai acorda aceeasi atentie si atunci, fara sa se gandeasca de unde vine acel comportament, au decis ca trebuie sa plece. Si au plecat fara sa se gandeasca ce lasa in urma.

Am vazut oameni care au avut impresia ca dupa cateva luni cunosc o persoana suficient de bine incat sa ia decizii in locul acelei persoane. Au luat decizia si si-au vazut de viata lor, fara sa consulte, fara sa se gandeasca la efecte si fara sa le pese de modul in care au facut-o.

Si acum va intreb, sunt acesti oameni egoisti? Sunt cei lasati altruisti?

Zambesc si ma intreb daca intradevar cei ce posteaza pe Facebook/Twitter/Pinterest/Instagram/etc. astfel de poze, ca cele de mai jos, de cate ori au pus capat unei relatii, in modul cel mai egoist posibil, gandindu-se ca partenerul/partenera nu mai simte nimic pt. ei. De cate ori au luat decizii fara a consulta, fara a incerca sa repare asa cum in poze spun?

Seeing old couples

20

Pana la urma, ma bucur cand vad acei oameni complet deosebiti din preajma mea, acei oameni care imi dau speranta ca inca mai exista acea iubire frumoasa, acea iubire ca in filme, ca in carti si acea iubire in care ii vei vedea peste ani si ani, batrani fiind, mergand pe strada, mana in mana, zambind, nu doar cu fata, ci si cu sufletul. Vreau mai multi astfel de oameni in jurul meu, si vreau sa fiu si eu unul ca ei, atunci cand momentul e potrivit, si persoana potrivita imi va sta in brate si atunci voi putea sa spun: Sunt implinit.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*