Cum te pregatesti de o excursie in straintate?

Sunt genul de persoana careia ii place sa calatoreasca, sa fie pe drumuri si sa descopar noi locuri, noi oameni si noi culturi. Calatoria poate fi, si de cele mai multe ori este placuta, dar totul se poate strica cand ajungi la destinatie si realizezi ca anumite lucruri nu sunt chiar cum te-ai astepta sau nu te-ai pregatit suficient, nu te-ai informat cum trebuie, etc.

Care sunt pasii pe care ar fi bine sa-i faci inainte de a pleca intr-o excursie?

Eu nu pot sa dau o reteta perfecta dar pot sa va dau solutiile, ideile si planurile mele. In primul si primul rand imi rezolv din timp transportul, mai ales daca este unul aerian, se stie bine, cu cat mai din timp ai rezervarea facuta, cu atat biletul este mai ieftin. Dupa ce rezolv drumul cazarea este extrem de importanta, am avut si aventuri, am ramas partial fara de cazare, am avut si noroc si am gasit cazare excelenta. Cea mai buna metoda este cea a recomandarilor, dar daca nu ai pe cine sa intrebi poti sa cauti pe Internet si sa citesti cateva review-uri de pe site-uri independente.

Imi place foarte mult sa vizitez orasele in care merg, sa ma plimb pe strazi si sa privesc arhitectura, sa intru in muzee si sa admir arta, istoria si toate lucrurile frumoase pe care un oras strain pentru mine le are de oferit. Pentru asta imi place sa cumpar din timp un ghid al orasului (daca exista) si dupa ce il studiez imi pregatesc 3-6 puncte (repere) majore pe care trebuie sa le vizitez, iar restul imi place sa descopar. E adevart ca uneori sunt asa de multe lucruri frumoase incat esti, intr-un fel, fortat sa renunti la planul de a hoinari putin si atunci intervine buna organizare si ghidul in a avea un traseu bine determinat.

De cele mai multe ori plec in excursi in sfarsitul de saptamana si de aceea incerc sa vad cat mai multe in cele 2-3 zile ce le am la dispozitie, iar de aceea organizarea este foarte importanta, de aceea imi fac un plan serios inainte de a pleca.

Totusi pregatirea nu inseamna doar un pland de vizitare, cazarea si drumul, inseamna si studierea obiceiurilor, mancarurilor specifice si a unor traditii are s-ar putea sa coincida cu vizita ta in acel oras. De aceea recomand ca mereu sau mai mereu sa te informezi cat mai bine, iar bagajul sa-l lasi pentru ultimele 2 zile (nici nu se botesc asa hainele).

Eu asa ma pregatesc, citesc mult, ma informez si imi fac un plan destul de strict, poate parea ca nu ma distrez, dar credeti-ma, am parte de distractie odata ajuns la destinatie. Calatorie placuta !!!

6 Comments

DubluQ (Silviu)

about 6 years ago

Dar nu devine plictisitor sa tot planifici, adica mai trebuie si un pic spontan, plus ca oriunde in lumea asta cele mai misto locuri ti le arata localnici. Bun daca vrei sa vezi muzee si alte chesti de genul da, dar fiecare cu gusturile lui. Oricum iti sugerez sa mai incerci si ceva spontan si aici nu ma refer doar la excursii ;)

Adrian din Arad

about 6 years ago

@Silviu: eh ... fac si chestii spontane, da' e bine sa fi pregatit pt. orice. Spontan am facut de curand cand am fost in Viena. Nu am avut un program, stiam doar ca vreau sa vad Klimt si atat. In rest am cutreierat Viena si am vazut o multime de cladiri superbe printre care si Cladirea Secesion, mult urata de vienezi (din ce am auzit).

maddy

about 6 years ago

in primul rand: rezervarea la hotel si verificat pretul parcarii in zona, neaparat in parcare subterana pazita, niciodata in strada. citesc pe internet despre obiectivele turistice si recomandari culinare. cand ajung in respectivul oras iau un autobuz turistic si fac un circuit sa vad unde sunt obiectivele si sa am o viziune generala asupra orasului (asa am facut pt roma si paris). apoi in functie de cate zile stau aleg ce vreau sa vad si grupez pe zone, sa acopar cat mai mult posibil. nu planific in exces si nici nu intru in detalii, imi place sa am si bucuria suprizei (placute). cel mai important factor e ca hotelul sa fie bun, central si sa aiba internet gratuit.

DubluQ (Silviu)

about 6 years ago

... si daca e la munte, hotelul, sa aiba si sauna si bazin :D

Cristina

about 6 years ago

la mine problema se pune asa: zbor, cazare daca e vorba de interes de serviciu, cateva mailuri in plus si chestii "must do" ca va urma sa scriu despre ele. deci, nu am incotro decat sa fac itinerariul tinand cont de asa. pentru mine cazare inseamna camera privata la hostel sau hotel 1-2 stele ... ah dah si mereu tb sa stiu cate kg pot cara dupa mine in avion ca nu suport sa duc multe bagaje deci iese din calcul bagajul de cala... in general nu fac planuri ce vizitez. cand ajung iau o harta cu obiectivele si atunci pun la cale :)

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*