This domain has recently been listed in the marketplace. Please click here to inquire.

spamcheckr.com

De ce ma implic

Intr-un final am ales, ma implic in aceasta campanie electorala, cum? Uite voi fi ca si voluntar parte in staff-ul unui candidat la Primaria Aradului.

Acum sa spun de ce ma implic: vreme de ani de zile am vazut cum multi s-au perindat prin pozitii, s-au laudat ca fac, ca dreg, etc. Unii au mai si facut ceva (nu spun nici mult, nici putin, nici mediu, au facut doar ceva), dar cum? Imi pare rau sa vad cum banii ce noi ii vom returna s-au dus pe materiale si lucrari slabe. Am o multime de exemple, dar de ce sa le dau, le vedeti singuri, mergeti doar pe strazi si uitati-va la modul in care s-a lucrat si cu ce materiale. Oricum, mai bine nu judec, e usor sa faci asta, mai bine vin cu solutii, mai bine vin cu ceva mai bun si acel ceva consider ca trebuie sa fie un om care sa aiba la baza tot ce tine de bun simt, respect, etc.

Voteaza

De aceea am ales sa sprijin, sa ajut si sa promovez pe Claudiu Cristea. Motivele? Multe, ca prim exemplu il dau pe acesta: lucreaza in domeniu privat, mai exact in IT (programare) si pot spune ca am vazut munca sa si e chiar bun in acest domeniu (stiu asta pt. ca si eu sunt, doh, IT-ist :D). Un alt motiv este acela ca l-am cunoscut pe tatal sau, un om extraordinar si datorita caruia s-a aprins in mine pasiunea pentru arhitectura. Mai spun un motiv: este o persoana cu care nu de ce sa te temi, poti sa-i vorbesti si sa-i spui orice pas ai avea, te asculta si te ajuta (daca poate sa te ajute, evident). Culmea, eu fac parte dintr-un partid diferit fata de cel sub sigla caruia candideaza Claudiu, nu sunt nici membru Miscarea Aradeana, este pur si simplu un prieten si imi pare persoana cea mai potrivita pentru a ajunge in functia de primar.

Ca si prim lucru, sau ca si start al campaniei (de vreti sa-i spuneti asa), un prim proiect, din nou de voluntariat, a fost pornit si el este unul de reabilitare, chiar a cladirii sediului Miscarii Aradene, ONG-ul pornit acum cativa ani si care a ajuns unul din cele mai cunoscute ONG-uri pe plan local si poate chiar regional. Oricum de acest subiect voi vorbi separat.

Claudiu Cristea

Revin la subiectul principal: de ce ma implic? Pentru ca vreau un Arad in care lucrurile sa fie bine facute, cu respect atat fata de mine cat si fata de cei ce vor fi dupa mine, copiii mei, copiii tuturor Aradenilor. Vreau ca in Arad atunci cand taxele cresc sa nu am parte de o strada asfaltata si cu gauri in asfalt la cateva luni dupa, nu vreau ca in locul prunului din fata casei sa am beton, vreau sa am parcuri prin care sa ma pot plimba, vreau sa am taxe mai mici, vreau ca bunica mea sa nu stea cu noi sau cu unchiul meu pt. ca e mai rentabil ca pe timp de iarna sa nu porneasca caldura, iar intr-un apartament rece nu poate sta, vreau sa fiu respectat si atunci cand merg la o sedinta de Consiliu Municipal sa primesc informatiile ce le solicit, sa vad ca se face ceva prin dialog si nu doar decizii pe baza a ceea ce vrea o singura persoana. Si uite iarasi critic, nu vreau asta, vreau sa nu pot critica ci doar sa pot spune: uite, au ascultat ce am sugerat si ce bine e acum.

Pana la urma conteaza cel mai mult urmatorul lucru: avem dreptul, sansa si obligatia de a ne exercita dreptul la vot, sa o facem, chiar sa nu fie degeaba faptul ca au murit oameni la Revolutie, daca nu votam pt. ca ne e lene, pt. ca nu avem de unde alege sau pt. ca lasa ca o furat destul sau ca o facut mai mult ca altii sau ca si asta doar ne duce cu zaharelul sau ca se vede ca o facut ceva. Nu merge asa, mereu este loc de mai bine, de ce sa nu alegem mai bine, mai cu cap. Nu credeti ca daca am iesi sa votam 80-90% nu s-ar mai vorbi deloc de fraude (nu ar avea cum sa le faca), s-ar teme de puterea noastra, asa cum trebuie, ar lucra cu adevarat pt. noi si nu invers (adica taxele noastre sunt prost gestionate), etc. Hai sa votam, sa iesim in fata ca natiune si sa punem o data piciorul in prag.

Eu spun asa, sustin persoana care o consider cea mai potrivita (din punctul meu de vedere) pentru a face din Arad un oras European, un oras frumos si un oras in care sa vrei sa locuiesti. Dar pana la urma fiecare cu a sa opinie, eu am facut-o publica si nu vreau sa va mire daca voi mai mentiona aceast lucru si pe viitor. Pana atunci, hai sa avem o campanie electorala frumoasa, fara de atacuri, injurii si alte asemenea manifestari.

Spun atat de incheiere: voteaza, daca acum (o data la 4 ani) nu-ti exprimi parerea, sa nu te aud dupa aceea vreme de 3-4 ani ca nu-ti place ce se intampla in Arad, ce face primarul care iese si ca iti pare hot sau ceva, nu votezi, nu ai DREPTUL de a comenta (parerea mea personala :D).

Sursa foto: http://harmonylovesthis.blogspot.com/2008/09/vote-stamp.html

Update: multumesc criticilor, am corectat, mai putin partea cu majuscule, ele au un anume rost (nu vin cu scuze, e normal sa gresesti, doar cei ce nu fac nimic nu gresesc niciodată :D). Toata aceasta critica dovedește ca sunt citit 😉 (dar după cum spuneam: e ușor sa critici). Pana la urma se pare ca e important sa ataci in loc sa faci ceva pozitiv. Chiar nu-mi place acest stil de campanie electorală.

9 Comments

Cristina

about 5 years ago

Ohhhh "blogger cu faima locala" , pe cine ai "zgandarit" tu?:)) Felicitari pentru implicare. Ti-ai ales bine candidatul pe care sa-l sustii. :)

Adrian din Arad

about 5 years ago

@Cristina: Se pare ca ceva angajat/vountar/scriitor de la Alaturi de Primatul Nostru ... adica imi pare un fost sau existent candidat la 3 pentru Arad. Cred ca nu are rost sa-mi pun mintea cu el.

Cristina

about 5 years ago

Am frunzarit nitel articolul respectiv. Daca atat ii duce mintea...of of !:) Spor si bafta!

Andrei I.

about 5 years ago

Nu ti-ai pus mintea, doar ai corectat greselile :) Lasa, e bine si-asa...

Adrian din Arad

about 5 years ago

@Cristina: Nu cred ca o sa ma mai obosesc mult, am optiuni de blacklist si alte asemenea, lucruri ce nu le-am folosit niciodata, da' acum poate e momentul sa le scot de la naftalina :D. Merci si sper sa nu mai am de a face cu astfel de oameni dupa campania electorala. Yep, mi-am asumat un risc prin faptul ca m-am implicat in campania electorala :(. @Andrei I.: Ehhh, asa se apreciaza onestitatea la noi in tara: daca esti corect, recunosti greselile, etc. esti luat "in colimator". Bravos, asa dovedesti cat de corect sau frumos se "joaca", cat respect fata de parerea altora, fata de noi, cetatenii care avem alta parere fata de a voastra si chiar o exprimam public. Nu cred ca are rost sa ma iau la "tranta" cu voi. Am sa imi vad in continuare de viata mea si am sa va ignor, asa cum multi meritati. Doresti sa analizez putin si exprimarea ta? "Lasa, e bine si-asa [sic!] ..." mai bine nu analizez si alte componente de exprimare in cele 2 fraze expuse de tine.

Mihnea Iuga

about 5 years ago

Adrian, cum mi-a spus cineva acum câteva luni: ”există viață și după campanie”. Dacă unii oameni sunt îndestul de înguști la minte ca să te jignească pentru opțiuni până la urmă democratice și culmea, ARGUMENTATE, păi nu are sens să mai discuți cu ei. Eu am fost vehement împotriva unor atitudini cu mult timp înaintea campaniei. Tu ai avut anumite poziții bine documentate de-a lungul timpului legate de clădiri, turism, ecologie, tehnologie ș.a.m.d. Nu are sens să mai consumi energie cu ”hateri”. Concentrează-te pe lucrurile pozitive !

Adrian din Arad

about 5 years ago

@Mihnea Iuga: Asa si fac, le dau ignore dupa ce le explic parerea mea :D.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*