Despre sinceritate si altele (ganduri nocturne)

Toti asteptam ca oamenii sa ofere si sa fie sinceri, dar se pare ca in ziua de azi sinceritatea, integritatea, pasiunea si daruinta sunt depasite. Eu unul cel putin asta simt. De ce? Pentru ca mereu ofer mai mult decat se asteapta oamenii si cum mai spuneam cu ceva vreme in urma, ei au impresia ca nu mai au loc de dat si in loc sa ia si sa dea inapoi (daca se cuvine), pleaca si astfel iti dau impresia ca nu le pasa (dar nici nu spun daca le pasa sa nu).

Totodata multi nu inteleg de ce tot spun de sinceritate, de ce vreau sa fiu mereu sincer/integru. Raspunsul e simplu: imi pare cea mai simpla si eficienta metoda de a comunica. Nu vreau sa ma complic in tot felul de explicatii care sa mascheze adevarul, nu, e mai simplu sa spui totul in fata, sincer.

Honesty

Pana la urma ma intristez cand vad cata ura, nepasare, resentimente si ciuda este prezenta mereu peste tot. Multi sunt invidiosi pe ce au altii si atunci incearca sa ia, sa posede si ei ceea ce au altii, fara a le pasa de consecinte, fara a se gandi daca e corect sa ia, fara a se gandi ca isi fac in primul rand rau lor si nu doar celorlalti.

Pacat, lumea si viata ar fi mult mai frumoase daca am fi sinceri, daca am invata si sa cedam, daca am invata sa oferim fara sa cerem, sa cerem atunci cand ne este cuvenit, daca am respecta oamenii din jurul nostru si nu in ultimul rand daca ne-am respecta pe noi insine.

Imi pare extrem de rau ca uneori nu pot sa exprim tot ce gandesc si mai ales nu-mi place si imi pare si mai rau modul in care s-au degradat valorile morale in societatea de azi. Da, inca visez la o socitetate perfecta, una unde toti fac ceea ce ii pasioneaza, unde banii nu exista si unde sufletul si mintea oamenilor sunt libere 100%, evident fara lucrurile rele, adica asa, un fel de Rai pe pamant.

Da, acestea sunt ganduri nocturne ce de multe ori ma framanta.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*