E bine sa ai parteneri?

In orice afacere sau proiect, in orice ai intreprinde, ai nevoie de un partener, de un ajutor, de oameni care sa rezolve orice mica problema care apare, atunci cand tu nu ai cum sa o rezolvi.

Am lucrat la multe proiecte si pot spune ca fara echipa cu care am lucrat si fara partenerii care sa ma ajute atunci si acolo unde a fost nevoie, proiectele riscau sa esueze. Imi aduc aminte cum prin 2003 (cred) am facut de capul meu, fara ajutor un proiect si evident ca in afara unor prieteni (pe care tot eu i-am sunat), nimeni nu a participat. Asta a fost prima lectie, lectia in care mi-am dat seama ca orice proiect are nevoie de sprijin si ajutor. Asa ca da, eu consider ca e bine sa ai parteneri.

De exemplu, acum la Super Blog, participand din nou, am sesizat ce inseamna implicarea si ce inseamna comunicarea cu unii parteneri si lipsa de interactiune a altora, cel putin fata de mine.

Sunt constient ca atat timp cat bloggeri nu au suportul unor parteneri, ei nu vor reusi sa creasca, sa devina mai buni, sa traga pentru ceva ce sa simta ca nu e in van. Am mai multe exemple de parteneriate ce le-am inceput, dar care, datorita diversilor factori ce nu au tinut de nici una din parti, au fost ineficiente. La fel, am si exemple pozitive.

Eu unul am cautat mereu ca parteneriatul meu, cu oricine ar fi dispus sa colaboreze cu mine, sa fie unul extrem de bun, fructuos si pe termen lung. Scriu pe blog de aproape 6 ani si incerc sa ma tin de el, cu momente de sus si jos normale, si cred ca este unul din cele mai longevive proiecte la care m-am inhamat. Am in acest moment un parteneriat relativ, adica este o colaborare cu o companie de PR (nu dau nume, inca) si ori de cate ori au cate un eveniment in Arad, sunt invitat si particip cu mult drag.

Ei, revenind la Super Blog, mi-ar fi placut ca macar unul din parteneri, in afara sponsorilor, sa-mi fi calcat pragul virtual, sa fi venit cu o sugestie, o critica (constructiva), sau de ce nu, cu o lauda. La Radio Lynks au fost o multime de invitati, inclusiv bloggeri castigatori, nu am auzit de la nici macar unul din ei dorinta de a incerca sa citeasca, la o singura proba toate articolele participante (recunosc, nu am ascultat pera multe emisiuni asa ca poate a zis cineva ca face, da’ ma indoiesc) si sa ofere feedback la toti, pentru a-i ajuta.

Sincer, eu unul daca as fi fost un castigator de editie anterioara, asta as fi facut. Atat timp pot sa-mi rapesc si in 2-3 zile sa las feedback la aticole, e putin de munca, dar asta presupune un parteneriat: ambele parti castiga ceva. Si daca tot e vorba de castiguri, pot spune ca e foarte important ca si noi, cei ce am scris la toate probele, chiar de nu am ajuns sa castigam nici macar o proba (poate nu am avut inspiratie ca si altii, talent sau pur si simplu am fost neindreptatiti – si nu, nu vreau sa sugerez nimic 😀 ), meritam sa ne alegem cu ceva pozitiv. Am vazut asta la sponsori, cei de la Delaco (cred) care au facut o lista cu toate articolele de la proba lor si ne-au promovat in mod egal pe toti. Cam asa ar trebui sa mearga cu toti partenerii, macar o promovare si din partea lor pentru noi, cei ce am tot scris si ne-am luptat.

Bun, se intelege ca acum am criticat, dar am incercat sa o fac constructiv, totusi, dupa cum am dat exemplul pozitiv de mai devreme, imi place sa cred ca pe viitor parteneriatele de la Super Blog vor aduce beneficii si mai mari tuturor, mai ales daca se deschide calea in spre o colaborare de lunga durata cu bloggeri participanti.

Nah, ma bucur sa anunt ca aceasta a fost penultima proba pt. Super Blog 2013 si ca maine sau vineri voi incheia concursul de anul asta. Pana atunci, iata ceva ce sa ne binedispuna:

PS: imi place pt. ca sunt doua piese care inseamna mult pt. mine 😀

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*