Este muzica parte din noi?

Muzica este parte din noi si spun acest lucru deoarece nu cred ca exista o persoana care sa nu se regaseasca intr-un stil muzical, sa nu vibreze atunci cand aude o melodie ce-i place.

Sunt o multime de stiluri muzicale, unele noi apar mereu, pe masura ce evoluam ca si umanitate, unele dispar sau sunt pe cale de disparitie, in special cele care nu sunt comerciale. Muzica evolueaza impreuna cu noi, creste, se schimba sau se rafineaza, ne influenteaza si ne conduce spre a descoperi noutati si/sau secrete vechi, prafuite.

Nu stiu cati din voi stiu ce influenta are muzica ce o ascultam asupra noastra, cat de mult face parte din personalitatea noastra si cum se schimba in functie de starea noastra spirituala, sentimentala, de vremea de afara, de amintiri, de pasiuni si de ceea ce descoperim ascultand melodii noi.

Fiecare persoana are mai multe stiluri de muzica pe care le asculta, sunt sigur ca nu exista oameni care sa asculte doar un singur stil de muzica, imi pare imposibil. Cu toate astea, e normal sa ne placa un anume stil, sa ne atraga un anume ritm, care sa fie preponderent si care sa se muleze bine in functie de personalitatea fiecaruia.

Pentru mine definitorii sunt trei stiluri principale si o multime de sub-stiluri (daca imi e permis sa le spun asa ramurilor derivate din stilurile principale): electro, clasica si jazz.

Pe tine ce stil de reprezinta? Care este muzica care iti ridica parul de pe ceafa, de pe mana? Care este acea melodie care indiferent de cate ori o asculti te simti de parca o ascult acum pentru prima data?

Iata si una din putinele melodii care ma face pe mine sa ma simt astfel:

Si da, sunt sigur de faptul ca muzica este parte din noi.

1 Comment

Cosmin

about 3 years ago

Două genuri principale pot să zic electronic dance music (trance, progressive, uplifting, vocal, etc) rock și de film.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*