Eu votez

Suntem in ziua in care avem in fata optiuni. Ziua in care noi detine puterea, ziua care da emotii multor oameni si care instiga, genereaza si creaza o multime de conflicte.

Noi avem dreptul de a alege, drept, nu obligatie si sunt surprins de faptul ca aradenii, romanii in general nu isi exercita acest drept. Da, s-a tot spus (si pare ca degeaba), ca acest drept a fost castigat prin sange la Revolutie, ca avem o obligtie morala, etc. dar asta nu inseamna sa ignoram acest drept ce il avem.

Problema mare este ca oamenii nu gandesc logic aceasta situatie: alegerie se fac la un anume interval: 4 ani, ceea ce inseamna ca timp de 4 ani nu putem opera modificari (teoretic), asupra formulei care iese la alegeri, iar de aici rezulta ca e important sa gandim cat mai echilibrat, cu o perspectiva cat mai cumprinzatoare a viitorului. Daca in acest moment, intr-o zi de duminica, cand toata lumea poate, noi nu ne exercitam dreptul, rezultatele nu vor reflecta decat un lucru: cei care au mai multa putere si-o mentin.

Stiu, recunosc, de multe ori nu avem optiuni, nu avem variante viabile, nu ne vine sa schimbam ceea ce pare ca functioneaza (dar aparentele uneori inseala). Din pacate de cele mai multe ori avem de ales intre variante asemanatoare si de la fel de multe ori avem de ales intre variante care pur si simplu nu se potrivesc.

Incerc sa fiu cat mai aproape de subiect si de aceea spun simplu: daca nu alegem ce e mai bun din ce avem ca si optiuni, vom fi nevoiti sa suportam alegerea facuta de altii, care se intampla de multe ori sa nu corespunda cu: necesitatile noastre si/sau dorintele noastre.

Mergeti, votati, alegeti din ceea ce este, nu asteptati la nesfarsit alte optinuni, nu e sigur ca vor veni vreodata, iar pentru momentele de dupa alegeri in care nu va convine ce se face in orasul nostru, va rog sa va amintiti ca nu ati avut nimic de spus cand ati avut ocazia sa va exprimati parera, chiar si limitati de un numar finit de optiuni.

Cei ce ma urmaresc stiu ce parere am eu legato de vot, stiu si ce am ales, nu ma repet, nu-mi pare correct ca dupa incetarea campaniei electorale sa mai spun, se poate vedea (pentru cei interesati), dar repet si voi repeta cat timp cred ca e necesar: iesiti din casa, acele 5-15 minute pierdute vor face diferenta pentru urmatorii 4 ani si in plus mai faceti miscare :D.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*