Faci diferenta in viata?

Ca si indivizi in societatea curenta suntem partial blocati in a ne exprima liber, partial deoarece suntem influentati de exprisii ca si: oricum nimeni nu te ia in serios, oricum o sa rada de tine, lasa ca nu citeste nimeni, lasa ca nu se face primavara cu o floare, esti doar un strop in oceanul asta de mocirla, etc.

Din pacate astfel ajungem sa ne impotmolim si sa nu mai avem curajul de a face ceva, de a ne lua inima in dinti si sa facem diferenta in viata noastra. Pesimismul, depresia, gandurile negre, dezamagirile, toate acestea se aduna si nu mai ajungem sa vedem partea frumoasa a vietii, sa ne dam seama ca daca suntem optimisti putem face intradevar diferenta si ca putem influenta oamenii din jurul nostru.

Voluntariatul este munca pe care unii o vad ca fiind inutila, nu, nu este inutila, este plina de recompense, recompense pe care in mod normal le uitam. Nu stiu cati oameni se bucura pentru simplul multumesc pe care il primesti dupa ce ai ajutat pe cineva. Niciodata nu am cerut nimic in schimb pentru ca am ajutat pe cineva si nici nu am sa cer.

Dar … dar in schimb stiu ca fac diferenta in viata, cum vine asta? Simplu, prin faptul ca am ajutat pe cineva stiu sigur ca acel om a primit o sansa in plus sa isi traiasca in continuare viata, ba chiar sa o imbunatateasca si cine stie … sa ajunga sa isi indeplineasca vise. De aceea sunt de parere ca trebuie sa ajutam, trebuie sa incercam, sa facem in asa fel incat visele, dorintele si sperantele noastre si acelor din jurul nostru sa nu dispara, sa ajunga sa fie realizate, sa le impingem, sa le stimulam, sa depunem orice efort pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

Pana la urma, incerci sa faci diferenta? Incerci sa iti faci ordine in viata? Incerci sa faci pasi inainte fara a te uita la trecut? Incerci sa gandesti “outside the box”? Incerci sa iti realizezi visele?

Pana la urma asta este de fapt lucrul cel mai important: sa VREI. Pana atunci … gandeste-te si incearca sa vizualizezi ceea ce vrei sa realizezi in viata, doar asa vei stii incotro trebuie sa te indrepti si mai precis vei stii ce pasi trebuie sa faci ca sa ajungi acolo. Nu te da batut, urmareste-ti visele si astfel sa ajungi sa faci diferenta in viata ta.

1 Comment

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*