Faci echilibristica?

Cu totii suntem mereu supusi stresului de la munca, toti incercam sa ne relaxam, seara, in familie, singuri, facand lucrurile ce ne plac, etc., dar cu toate astea parca niciodata lucrurile nu ies cum trebuie.

Cu totii facem echilibristica intre munca si viata personala, intre a face bani pentru cele necesare si a ne bucura de munca depusa. Parca toate sunt facute in asa fel incat pare ca nu ai cum sa te mentii in echilibru, pare ca uneori un echilibru intre munca si timpul liber, viata personala, pasiuni, etc. este extrem de delicat si astfel nu putem sa il mentinem.

Cunosc o melodie in limba maghiara care spune cam asa: 8 ore munca, 8 ore somn si 8 ore distractie, iar din punctul meu de vedere cam asa ar trebui sa fie viata noastra pentru a fi echilibrata. Dar nu se poate, la munca daca nu faci ceva suplimentar nu ai sanse de a avansa sau de a castiga mai bine, distractia este imposibila fara de bani. Legat de somn, pentru a dormi 8 ore linistit trebuie sa nu ai pe cap nici o problema, iar de multe ori, trebuie sa recunoastem, nu putem sa lasam problemele la usa.

Eu sunt genul de persoana care de aproape 10 ani incerc sa fac astfel de echilibristica, munca de la 8 la 18, dar dupa munca, trebuie sa fac ceva pe langa (un fel de al doilea job), dupa aceasta timp pentru mine, atat cat mai ramane noaptea de pe la 23 pana pe la un 1-2-3 dimineata. E obositor, e suparator, vreau sa schimb si da, nu e echilibrat de loc, di da de foarte multe ori am incercat sa las la usa problemele de la munca, de multe ori am incercat sa las la usa problemele de acasa, dar nu am reusit.

Adevarul este ca pentru a avea o viata echilibrata, o viata plina de impliniri si o viata in care sa ne bucuram de tot ceea ce avem in jurul nostru este necesar sa facem ceea ce ne place. De aceea consider ca atunci cand voi reusi sa fac din pasiunile mele bani, cand voi ajunge ca sa merg la munca de placere, cand voi putea sa plec in orice moment de la munca pentru a fi alaturi de cei dragi, atunci voi putea sa am o viata echilibrata.

Pentru ca un astfel de vis sa devina realitate, e nevoie de ceva, ceva important, e nevoie de curaj. Curaj pentru a te schimba, pentru a-ti asuma riscuri, pentru a iesi din cotidianul pe care si asa nu-l iubesti, dar cu care te-ai obisnuit, curaj pentru a cere ajutorul altora si curaj pentru a incerca sa faci ceva. Ceva nu neaparat doar prin propriile puteri, ci si prin a accepta ajutorul, sfaturile si experienta altor oameni, de fapt, prin a invata.

Eu cred in astfel de schimbari, cred ca trebuie la un moment dat sa renuntam la confort, sa ne asumam niste riscuri si sa incercam sa ne indreptam viata spre acele vise, impliniri, vocatii, viata echilibrata si libertate, atat financiara cat si sentimentala. Cred ca se poate face asta, cred ca pot face asta, da, cred ca voi putea sa fac echilibristica in mod sigur, simplu si chiar placut, totul este sa prind curaj si sa imi asum riscurile initiale, sa le anihilez si sa le transform in oportunitati, sa devin mai bun, sa obtin ce e mai bun pentru mine.

Asadar, sunt pregatit, vreau, totul e sa incep, sa incep sa ma indrept spre idealul meu de viata si sa devin mai bun. Daca nu poti, daca simti ca nu ai suficienta putere pentru asa ceva, iti recomand sa intri pe site la TMI si sa te informezi asupra modului in care poti sa te indrepti spre o viata echilibrata, o viata asa cum vrei tu.

Daca crezi ca nu am oferit suficiente argumente pentru a te indrepta spre o viata echilibrata, vizualizeaza clipul de mai jos, poate te va ajuta.

Dar cum de am ajuns eu sa vorbesc azi despre acest subiect? Simplu, este o proba in Super Blog 2012 :D.

Sursa foto.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*