Faci sport acasa?

Eu fac, dar putin, sala este baza. Cu toate ca scriam in urma cu aproape o luna aici despre mancarea sanatoasa, mai exact despre lactate (si da, imi plac lactatele), am omis sa precizez inca un factor important pentru sanatate: sportul. Asadar, pe langa o dieta echilibrata, de 2 luni fac sport cate 6 ore pe saptamana, astfel ca am combinat ambele elemente pentru a avea o viata mai sanatoasa si sper ca rezultatele sa inceapa sa fie vizibile.

Am inceput sportul in momentul in care am realizat ca nu fac nimic daca nu imi schimb putin stilul de viata. Mi-am dat seama ca muschii mei incep sa se atrofieze si ca ar fi momentul ca sa incep sa fac miscare la modul mai serios. Astfel, impreuna cu un prieten bun, am decis sa incepem sa mergem la sala pentru a face exercitii.

Mersul la sala pare a fi un moft, o fita, dar credeti-ma, nu e de loc. Am realizat dupa primele doua saptamani, timp in care nu am mai obosit asa de repede facand aceleasi exercitii, nu mai rasuflam de parca am mutat un munte dupa primele 5 minute pe banda, sau 10 minute pe bicicleta, sau 3 minute pe eliptica. Sincer, acum ii vad rostul acestui “efort”, e bine, ma ajuta si in plus ma simt mai bine.

Nu pot spune ca se vede foarte mult ca merg la sala, dar pot spune ca eu ma simt mai bine, am mai multa energie si in pus ma simt in stare sa fac mai multe lucruri ce presupun efort fizic. Pe langa rezistena, simt ca si ma destind atunci cand fac anumite exercitii, in special cand alerg.

Din pacate sunt momente (ca cel de azi), in care datorita muncii nu pot ajunge la sala si trebuie sa inlocuiesc exercitiile de acolo cu cateva exercitii facute acasa. Asa ca pe langa aparatul de abdomene pe care il am deja ma gandesc ca ar fi momentul sa caut si un alt tip de aparat. Cum imi place sa alerg, ma gandesc destul de serios sa imi achizitionez o banda pentru alergare.

Cum mai mereu, intamplarea sau soarta face ce face si mereu cate o proba de la Super Blog ma ajuta in a-mi rezolva o problema cu care ma confrunt mereu. Asa se face ca si de data aceasta scriu un articol pentru concurs si totodata imi gasesc rezolvarea la problema. Spuneam ca “vanez” o banda de alergat, perfect, cei de la real,- au o oferta foarte buna la doua tipuri de benzi de alergat si asta ma face sa realizez ca voi putea sa fac sport si acasa, pe timp de iarna, chiar daca ajung tarziu de la munca.

Asadar, orice as face, nu se poate spune ca incerc sa ma eschivez, nu se poate sa ma eschivez si nici nu-mi doresc asa ceva, uite cum lucrurile se leaga si astfel ajung sa fac ce trebuie pentru sanatatea mea, ceea ce e perfect pentru ca in primavara/vara imi doresc sa fiu mai prezentabil si mai slab, fara surprulsul de acum.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*