Feminism, independenta sau manipulare?

Sunt sigur ca voi avea multe explicatii de dat dupa acest post, dar le voi asuma, fiind o parere personala :D.

De ceva vreme imi pare ca tot mai mult sunt promovate feminismul, independenta femeilor, etc. si am impresia ca toata aceasta promovare duce spre o manipulare extrem de subtila. Femeile din ziua de azi se vor egale cu barbatii, din toate punctele de vedere, dar eu ma intreb daca sunt chiar capabile? Sunt femeile capabile de egalitate in toate sensurile? NU, sunt capabile de egalitate in anumite sensuri doar. Niciodata o femeie nu va egala forta fizica, viteza de reactie, etc. acestea fiind naturale ale barbatilor (fiind necesare de pe vremea cand inca vanam animale salbatice pentru hrana). Dar o iau pe alta directie decat pe cea ce vroiam sa merg, revin.

De ce in ultima perioada femeile vor sa aiba copii tot mai aproape de varsta de 30 ani? Vor o carierea, bani, vor sa se distreze, sa isi “traiasca viata”, etc. As dori sa stiu din punct de vedere biologic care este rolul femeii? Daca luam asa e clar, sa perpetueze specia, dar, multe femei acum cu acest nou curent feminist sustin sus si tare ca datorita avansurilor in stiinta, tehnlogie, etc. ele pot avea copii si la varste inaintate si de aceea nu se mai gandesc la copii decat cand incepe sa fie tarziu. Daca e sa luam dupa cum s-ar spune din punct de vedere biologic, femeile ar trebui sa devina mame intre 21 si 30 ani, peste 30 putand sa apara complicatii, sub 21, la fel. Cezariana a usurat si nasterea, dar nu multe femei stiu ca dupa 2 cezariane a 3-a sarcina este periculoasa pentru mama si pentru fat, nu stiu ca nici un doctor nu recomanda nasterea prin cezariana, cel mai bine fiind ca prima nastere sa fie naturala si la fel si urmatoarele si cezariana sa fie folosita doar in cazuri mai complicate.

Daca ne uitam din punct de vedere al populatiei Batranul Continent devine tot mai batran, pe cand Asia, Africa si Orientul Mijlociu infloresc, daca directia este mentinuta in 2-400 ani Europa si America vor fi formate in majoritate din emigranti din Africa, Asia si Orientul Mijlociu. Da, noi nu vom mai fi atunci, dar vor fi eventualii nostrii nepoti si stranepoti. Sincer, cate din femeile de ziua de azi s-au gandit la nepoti? Spera sa-i vada?

Asadar, nu credeti ca e putin cam ciudat ca in zonele cu populatie ce imbatraneste nu este stimulata nasterea de copii de catre mame tinere? Imi pare ca exista parca un plan prin care se va ajunge ca oamenii care raman sa fie subjugati si folositi ca si forta de munca … Nush … pare prea masonistica chestia da’ nah … spun si eu.

Oricum, in parerea mea personala o familie se intemeiaza astfel: ea pana la 28 ani primul copil, el sa fie pana la 33 ani, al doilea copil la maxim 30 ani – ea si 35 – el. Ce vine dupa, e bonus :D.

So … ce parere aveti?

12 Comments

Alex

about 6 years ago

Deci in principiu e vina femeilor ca populatia europei imbatraneste? E tot vina femeilor ca every living soul has dreams (other than being pregnant)? Foarte sovinist articolul tau, adi. Dar nah e your opinion. Alex. p.s. sporturi la care sexul feminin conduce: voley, inot, gimnastica, patinaj, alergari, dansuri(asta pt cine considera dansul un sport), sah (da o fetita a batut multiplii campioni mondiali) etc. p.s.2 oricum se va ajunge la o polemica so let's agree to disagree. p.s.3 the most important thing e ca mai toata lumea generalizeaza. p.s.4 " Femeile din ziua de azi se vor egale cu barbatii, din toate punctele de vedere, dar eu ma intreb daca sunt chiar capabile? Sunt femeile capabile de egalitate in toate sensurile? NU" ouch- too harsh

Anamaria Rotar

about 6 years ago

Femeile si barbatii sunt diferiti prin definitie, spre urmare cum femeile nu pot face unele lucruri pe care barbatii le pot face si barbatii nu pot face alte lucruri pe care femeile le pot face. Nu vreau sa incep o polemica dar sunt de acord cu ceea ce a scris Alex. Motivul pentru care populatia imbatraneste nu e dorinta femeii de a avea o familie mai tarziu. Sunt o gramada de alti factori. Rolul femeii in societate nu e doar acesta. Foarte sovinist articol intr-adevar

Adrian din Arad

about 6 years ago

@Alex: nu e vina femeilor, tocmai spuneam de manipulare, de cei ce nu stimuleaza natalitatea ... @Anamaria: Nu am zis ca asta este singurul rol al femeii, spuneam ca din punct de vedere biologic e acesta :D so ... I covered my ass :D plus ca oricum o femeie poate sa fie cat de independenta vrea si totodata sa fie o mama buna, sa fie la o varsta ideala pt. a fi mama, etc. Am uitat sa scriu in articol o chestie interesanta: cu cat inaintezi in varsta cu atat vei avea mai multe cutume (obiceiuri) care nu te vor ajuta cand vei avea copii si la care vei renunta greu.

Cristina

about 6 years ago

In toata tarile civilizate (a se citi: femei citite, cu scoala, cu un job bun) creste varsta la care femeile aleg sa aibe copii. De ce ? Ptr ca stiu ca e important sa ai un spate financiar inainte sa "scoti plozi pe metru patrat". Ca doar ne duce mintea sa nu ne bazam pe domnul de langa noi. Consider ca pana in 35 de ani, atat fizic cat si psihic, o femeie este capabila sa nasca un copil sanatos (si NU prin cezariana). Dupa aceasta varsta, cred ca diferenta de varsta si, automat, diferenta de mentalitate intre parinti si copii este prea mare. In discutia cu feminismul nu ma bag. Cred in puterea femeii si in independenta ei, dar nu sunt o feminista (asa cum ai definit-o tu)

Adrian din Arad

about 6 years ago

@Cristina: bine spus, nu neg ce spui, dar (always a but :D), ce se intampla cu toate ticurile, cutumele, libertatea cu care femeia se obisnuieste pana la varsta de 30-35 ani. Nu crezi ca devine prea greu sa renunte la multe din ele? Si apoi, diferenta de varsta se simte mai ales cand e vb. de nepoti.

Florin Ruşanu

about 6 years ago

Motivele sunt multiple pentru 'îmbătrânirea' populaţiei. În primu' rând între 20-25 de ani abia înveţi să te autosusţii, un copil ar fi o lovitură destul de grea financiar pe la vârsta aia. În plus Pământul e deja suprapopulat, de aia nici nu se mai stimulează natalitatea. @Alex nu ştiu de unde ai adunat tu informaţiile, dar majoriatatea sunt eronate. Nici o femeie nu a fost campion mondial de şah(probabil nici nu va fi prea curând), cel mai bun înotător al tuturor timpurilor la toate stilurile este Michael Phelps, la alergare e inutil să'ţi spun că tot bărbaţii deţin recordurile mondiale. Da, la gimnastică şi dans sunt puţin mai 'dedicate'! Egalitate şi emancipare...hmm, asta'i tot o tendinţă pro-occident, care după cum vedem ne aduce doar beneficii (not).

Adrian din Arad

about 6 years ago

@Florin: merci de exemplele date pt. Alex :D si eu cautam informatii sa dovedesc asta, la gimnastica avem si acolo barbatii care fac exercitii pe care femeile nu au cum sa le faca si invers, la dans e cuplu so ... echilibru. Faza cu lovitura financiara nu mai e valabila ... cum au putut parintii nostrii sa ne faca pe noi? Si apoi mai ii faza ca acum trebuie sa cumperi scutece de unica folosinta, nu mai merg cele de bumbac (desi imi amintesc ca de acelea au folosit ai mei la sora mea si la mine la fel, da' nu-mi amintesc la mine :D), ce sa mai spun de laptele praf primit pe cupoane si alte asemenea ... era atunci mai greu ... so ... hai ca asta pica ca si argument.

Anamaria Rotar

about 6 years ago

Dar de ce sa ne chinuim si noi cum au facut-o parintii nostrii? Mai bine se asteapta un timp pana se ajunge la maturitate inclusiv financiara. Si sunt de acord vor fii cateva piedici... libertatatea si ticurile... asta asa e. Dar se trece peste daca vrei cu adevarat ;)

Adrian din Arad

about 6 years ago

@Anamaria: adevarat si asta ... da' totusi ... parca toate au un moment ... si e pacat sa il ratam pt. ca ne gandim ca poate nu e bine, daca e sa fie se intampla ... da' sa incercam sa fie si atunci cand e sanatos si logic :D

Florin Ruşanu

about 6 years ago

@Adrian: o naştere la un spital privat (condiţii umane, adică) costă 1000+ (eur). Consultaţiile din perioada de sarcină acumulate mai costă cam 500. Asta doar ca început.

harry

about 6 years ago

"din punct de vedere biologic" am avea o varsta medie de 35 de ani. pentru ca atata traiau oamenii in medie inainte de a se dezvolta medicina. si aveau 10+ copii, sperand ca macar 2 sa supravietuiasca. insa in ziua de astazi cand traiesti in medie 70 de ani … de ce sa te grabesti? cei mai frumosi ani, cei intre 20 si 35, sa-i irosesti schimband scutece si sa nu poti pleca in concediu cand vrei, sa fii legat de gradinita, scoala, vacanta … de ce sa faci copii pana la 30 de ani ? pentru ca asa au facut-o mosii si stramosii? imi placa cand citesc in presa romana expresii de genul "un batran de 60 de ani". tata a iesit (acum 3 ani) la 64 de ani la pensie si la 2 luni dupa pensionare s-a inscris la universitate (istoria artei si filosofie) si de atunci e numai in excursii. e tot ce vrei, numai "batran" nu e. si ce-i daca vin emigranti din Asia, Africa, Orientul Mijlociu ? reprezinta o imbogatire pentru vechiul continent incestoid (btw. TOTI am venit din Africa). asta cu egalitatea femeii si a barbatului care nu poate exista pentru ca ea nu are atata putere si viteza de reactie … sorry, dar e un big bullshit :D

Adrian din Arad

about 6 years ago

@Harry: f. frumos argumentat :D din pacate in Rromanica nu toate se aplica :D speranta de viata e sub media Europeana ... mai ales la barbati (care by nature traiesc mai putin ca femeile). Stiu ca toti din Africa ne tragem ... da' nu toti suntem cu 'nspe sotii si cu 'eci de mii de prunci :D. La faza cu egalitatea putem filosofa la infinit ... sunt egale si toodata nu vor putea fii egale complet niciodata, varii motive: fizice, psihice, comportamentale, etc. ambele variante fiind valabile in acelasi timp :D (ipoteze valabile simultan sau cum ii se spune in Teoria Sistemelor si in Matematicile Superioare :D).

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*