General sau amiral?

Putini stiu ca sunt pasionat al jocurilor de strategie, in special: StarCraft, StarCraft – Brood War, StarCraft 2 – Wings of Liberty si StarCraft 2 – Heart of the Swarm. Imi lipseste din colectie doar SC2 – Heart of the Swarm (care sper ca in curand il voi avea 😀 ).

Dat fiind ca in aceste jocuri trebuie sa iti construiesti si sa controlezi o armata cat mai eficient (rasa mea preferata e cea mai onorabila: Protos, ei avand un cod al onoarei conform jocului si povestii din spatele sau), intrebarea mea de baza este: ce sa fiu, general sau amiral? Tot in urma unei pasiuni, de data asta a SciFi-ului, al meu laptop are numele de Adm. Adama (ghiciti filmul), si astfel nelamurirea mea creste cand vine vorba de aceasta decizie.

Tassadar

Sursa imagine: StarCraft2.com

Laptopul meu are o placa video Nvidia cu 256 MB RAM si uneori ma intreb daca va duce urmatoarele versiuni ale jocului, dar il am de ceva vreme, sunt super multumit de el, incantat chiar si ma intreb daca merita sa fac o investitie intr-o versiune mai noua, mai puternica si … bineinteles cu o placa video mai performanta.

Multe din jocurile populare au grafica tot mai detaliata, de o caliate mai ridicata, mai solicitanta pentru placile video, RAM, etc. si de aceea ma intreb care e pana la urma optiunea cea mai buna, o placa video Nvidia, una de la ATI sau ceva integrat? Ultima din variante tine seama de ultimele Mac Book Pro-uri lansate de Apple care au chipset Intel Iris si Iris Pro, despre performantele carora, inca, nu stiu prea multe si astfel nu pot sa ma decid.

Ideea de baza este ca pentru jocurile ce eu le joc e nevoie de o placa video cel putin peste medie cu un 10%, adica in treimea superioara a gamei. Mi-ar trebui o placa video care sa aiba minim un 1 GB de RAM si sa poata duce multe din shading-urile si efectele 3D care SC2 le are incluse, multi nu stiu ca totusi SC2 solicita destul de mult placa video, chiar daca este un joc de strategie. Astfel, in urma experientei pe care am avut-o pana acum si pentru ca mereu am tinut cu “the underdog” eu mi-as lua o placa video de la ATI (mai ales dupa ce am auzit ca cele din Mac Pro sunt produse de ATI si cica ar fi cele mai bune).

Nu v-am spus nici faptul ca eu joc si World of Warcraft, un MMORPG, si ambele necesita conexiune la internet, culmea, acum realizez ca eu joc doar jocuri online, doar jocuri care solicita bine de tot intreg sistemul, si in mod special, placa video a laptopului meu. Cred ca in curand va fi momentul sa caut pe un forum de gaming cat mai multe informatii despre placi video potrivite pentru ca atunci cand imi cumpar un nou laptop (de la Apple, clar), sa fiu informat cat mai bine de sansele ce le am sa pot juca linistit, ca imaginea va fi fluida, fara pixelare si bineinteles cu toate detaliile vizibile.

Orice se va intampla in viitor, in domeniul jocurilor (marea lor majoritate deja sunt online), ele vor fi online, vor necesita o putere mare de calcul, placi video puternice, dar vor oferi experiente realiste, foarte detaliate si extrem de imersive in ceea ce priveste povestea si modul in care vor interactiona cu ele. Sunt sigur ca ne va fi mult mai usor sa le comandam de pe un magazin online decat sa mergem in mall sau altundeva de unde sa ne cumparam DVD-ul cu jocul propriu-zis.

Cum de multe ori se intampla ca viata sa iti aduca in cale fix acele subiecte de care ai nevoie, Super Blog 2013, mi-a adus azi in cale aceasta proba, care culmea, mi-a reaprins dorinta de a juca si de a le arata celorlalti ca Protosi sunt buni, printre cei mai buni 😀 .

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*