Gentlemanul, strandul si solidaritatea

Aseara am iesit putin pana pe strand in Space, caci daca ii seara studenteasca si io-s student merg pana acolo, mai ales din moment ce am luat parte la initierea proiectului in urma cu mai bine de 7 ani.

Prima “surpriza” neplacuta a fost faptul ca platesc la intrarea in strand taxa de 2,5 RON la ora 00.23, de ce? Pai se plateste intrarea in zona de “agrement” si cea a teraselor pana la ora 01.00, programul casieriei fiind: 08-01. Uite ce am ajuns … sa avem un spatiu de agrement care te taxeaza si dupa ora 22. Pana acum de ce s-a permis intrarea gratuita dupa 22? Aaaaaaaaa, pai ii criza si are nevoie Aradul de bani … sau o fi altu’ motivu’? Nu spun nimic de zvonuri.

Bon, dupa socul initial am zis sa ma destind in Space. A urmat socul al doilea: lipsa de maniere a barbatilor … intra inaintea femeilor, nu le deschid usa, nu le protejaza, se comporta ca niste badarani. Unde sunt gentlemanii? De ce s-au transformat tinerii in niste badarani care nici macar un minim respect fata de femei nu au? Iata la ce duce atata TV si manele …

Bon, acum la ultimul punct, solidaritatea. Stand la povesti cu cativa fosti colegi de facultate, am ajuns la concluzia ca noi romanii suntem lipsiti de solidaritate. Daca e sa cerem de exemplu renuntarea la plata intrarii in strand dupa ora 22, nu suntem in stare sa organizam nimic, Romanu’ nu e solidar, zice: ce ma intereseaza pe mine de intrarea aia? O platesc si gata. Da’ ce se intampla cu serviciile oferite pentru acea intrare? Alei murdare, gunoi cat incape, cosurile de gunoi pline sau golite o data pe saptamana, zona verde neingrijita (mai putin in zona bazinelor unde taxarea este de 7,5 RON), nu este o cismea pentru a bea apa in toata zona de “agrement” a teraselor si cluburilor, etc.

Asadar noi romanii nu suntem: gentlemani, solidari si nu ne pasa de taxarea excesiva a serviciilor de proasta calitate.

Asa locuitori …. asa tara … vom ajunge sa fim simpli consumatori ce traiesc de pe spinarea statului, iar cand statul nu mai are bani (ca si acum) vom muri de foame.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*