Holi Festival Timisoara

Sambata, impreuna cu mai multi prieteni, am participat la Holi Festival in Timisoara.

La inceput parca nu as fi mers, parca nu ma atragea manifestarea si imi parea foarte “hipster”. Dar dupa ce am vazut cateva clipuri filmate in alte orase am decis ca trebuie sa ii acord o sansa, mai ales ca am decis sa ma inscriu la un concurs pe Party Arad unde am castigat biletul de intrare (care totusi era destul de scump 50 lei).

Prima impresie a fost foarte proasta: un spatiu de cam 100 metri per 70 metri imprejmuit cu garduri si pe garduri material textil cu sigla Holi. La intrare, doi tipi si o tipa (asta pe langa alti 3-4 care alergau sa finiseze ultimele detalii), doi paznici si … a da, vreo alte doua persoane ce doreau sa intre. Noi fiind unii cu vouchere si altii dorind sa cumpere bilete la intrare ne-am pus la rand. Cand ne-a venit randul sa preluam si sa achizitionam biletele tipa de acolo era: “One bilet, pentru voucherul asta ii dai one bilet, de ala simplu, fara nimic, doar intrare.” Adica zau, ne trata de parca eram cei mai … nu stiu, saraci (?) oameni de pe acolo.

IMG_7580

Imediat dupa intrare am ramas frapat de faptul evident si din exterior: nu aveai un loc cu umbra, nu tu un pom, nu tu o umbrela, nimic, soare si atat. Pana la urma, imprejmuirea ne-a tinut de umbra, dar asta dupa 2 ore, cand soarele a inceput sa coboare de pe cer. Oameni, pai atunci cand noi am ajuns (pe la ora 13 desi evenimentul se anunta ca incepe la 12), erau vreo 50, maxim 70. Toti erau pleostiti si toropiti de caldura, pe langa gard si putini se plimbau sa vada ce preturi sunt la bar.

IMG_7604

Partea buna a inceput abia pe la ora 14, ora la care Olix si Dan Fintescu au pus lumea in miscare, au organizat la ore fix cate un nor de praf si au pornit, intr-un final, distractia. Am avut parte de surpriza in momentul in care reporterul Prima TV a venit la grupul nostru sa ne intervieveze, sa ne filmeze si uite asa am ajuns din nou pe sticla 😀

IMG_7608

Atmosfera a inceput sa devina tot mai frumoasa, mai vioaie si plina de energie. Am inceput si noi sa ne simtim ca la un adevarat festival al fericirii. Oamenii se bateau cu praf colorat, alergau, se udau cu apa colorata, dansau, se fotografiau sau se adunau la mega fotografii in grup. A fost plin de straini, multi Turci (aveau cu ei steagul Turciei), Italieni (inconfundabili prin gesturi si evident prin cat de galagiosi au fost) si arabi.

Undeva pe la ora 18-18:30 am cedat, mai bine zis au cedat in prima faza 3 prieteni, ulterior am plecat si restul. Caldura, agitatia, precum si faptul ca nu am mancat nimic ne-au terminat si am decis ca e momentul sa plecam.

Impresia cu care am ramas a fost una destul de pozitiva. Daca ar fi dupa mine si ar trebui sa-i notez, mai mult de 7 nu as da organizatorilor, un 6 pentru locatie si 8-9 pentru atmosfera. Totusi, pana la urma recomand participarea la un eveniment de acest gen, desi as cauta o versiune mai bine organizata 😀

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*