In vizita

Pe inserate, ajungem la destinatie. Casa prietenilor nostri. El avocat, ea doctor, copiii la scoala generala respectiv liceu. Ne cunoastem de ani de zile, intamplator ne-am cunoscut prin intermediul unor circumstante ce le voi povesti cu alta ocazie.

Casa, impresionanta, pe doua nivele, cu garajul lipit de ea, este relativ sobra, dar cu gust. Prima data cand am fost in vizita ne-a impresionat interiorul care este complet diferit de cum te-ai astepta sa fie comparativ cu exteriorul. Interiorul este aproape complet imbracat in lemn, cu elemente sculptate manual in lemn de esenta rara, totul aranjat cu un gus bun specific unei familii cu o istorie si un nume vechi.

Avocatul are un birou extrem de elegant, un perete fiind complet acoperit de cartile de specialitate, precum si de o vasta colecie de carti de epoca. Biroul porpiuzis este simplu, din lemn masiv, cu mici elemente sculptate si pe care troneaza doamna justitie.

Justitia

Mereu mi-a placut incaperea sa, ma face sa ma simt ca acasa, la mine in biblioteca, la biroul meu, cu cartile mele.

Sotia, doctor fiind, are si ea propia colectie de carti de specialitate, dar nu le tine intr-o incapere a ei, foloseste un alt perete al biroului sotului ei, cu al ei mic birouas din lemn de abanos si cu insertii metalice, elegante. Frumoasa combinatia caci elementele metalice scot in evidenta lemnul de abanos si accentueaza austeritatea ce domneste pe biroul mai mereu ordonat al d-nei doctor. Un singur element te face sa vezi ca este al ei: fotografia de la nunta lor.

Fotografia de la nunta

Revin la poveste, ne asezam in sufrageria cu o masiva masa pentru 6 persoane si incepem cina. Copiii lor, ca de obicei, plini de energie ne povestesc aventurile zilei. Ea, liceeana, numai ce a facut experimente la chimie si e incantata de modul in care a obtinut precipitate de diverse culori si se gandeste ca e chiar interesanta chimia, asta dupa ce a cochetat cu matematica pana acum. Fratele ei, clasa a opta, este in plina pregatire pentru capacitate si numai ce a avut o simulare la matematica, cu rezultate acceptabile, dar totusi, nu asa de importante pentru pasiunea sa: vioara. Evident, intrebarile legate de noi, de planurile noastre de viitor, etc. sunt si ele la ordinea zilei.

Icoana

Terminam cu cina si trecem la cadouri, am ales de pe LuxuryGifts.ro cateva bijuterii cu cristale, cadouri perfecte pentru d-na doctor si fica sa, pentru d-ul avocat o icoana aurita, iar artistul mic, s-a ales cu un pix perfect pentru adnotarile ce le face pe marginea unui portativ.

Pix cu glob

Eh, nu degeaba suntem prieteni apropiati, stim foarte bine ca momentul Craciunului este unul extrem de apreciat de ei si cum noi mereu am petrecut aceasta sarbatoare si cu ei, cadourile au fost bine primite chiar si pe 26, la 2 zile dupa vizita Mosului.

Cam asa ar fi o cina de a doua zi de Craciun ce mi-o imaginez ca as petrece-o impreuna cu prieteni de familie si sotia mea, intr-un viitor, atunci cand as fi si eu familist :D. Dar cum acel moment in viitor mai are de asteptat, va spun ca aceasta scriere este o fictiune, strict facuta pentru Super Blog 2013.

2 Comments

QuoVadis17

about 4 years ago

Ce frumoasa e doamna justiției :) frumos, frumos!

Sirius

about 4 years ago

Am scris şi eu ceva de genul ăsta prin clasa a 4-a.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*