Io mananc romaneste

O spun ferm, hotarat si foarte sigur pe mine. De ce? E simplu, e mai ifetin, mai sanatos, mai aproape de natural si evident, mai gustos.

Sunt multi care se uita la pret, calitate, ambalaj, prezentare, etc. dar putini sunt cei ce se uita la tara de provenienta. Conteaza si aceasta, chiar foarte mult. Se intampla ca de multe ori anumite fructe sa fie culese mai rapid, cand inca sunt verzi si trimise spre noi. Pe drum, prin diverse metode ele ajung sa se mai coaca si astfel le cumparam noi. Intrebarea mea este: oare chiar au aceleasi calitati ca si fructele coapte in pomii din livezile romanesti?

Mama mea cumpara ori de cate ori poate doar produse romanesti, din piata, din hypermarketuri, din magazinele de cartier. Face acest lucru din mai multe motive: sunt proaspete, sunt naturale, fara sa fie tratate cu chimicale, antibiotice (carnea de pasare in special), au acel gust bogat, placut si de cele mai multe ori fructele au chiar si mirosurile specifice mai puternice decat cele din import.

Exista inca o parte foarte importanta al acestui gest de a cumpara produse romanesti, si anume faptul ca stimulam productia locala, ajutam la cresterea economiei interne si in plus eu unul stiu cata munca pun oamenii in a produce ceea ce noi consumam atat de usor. Pe timp de vara stiu bine ca mereu gasesc cele mai bune fructe si legume in zona Seleusului, iar aproapte de Bocsig este o familie ce se ocupa exclusiv cu capsuni. De la ei am luat mereu cele mai bune capsuni si pot garanta ca sunt naturale, netratate.

Imi place sa mananc, sunt un gurmand si se vede, si de aceea sunt destul de atent in privinta a ceea ce mananc, imi place sa stiu ca mananc romaneste si ca astfel ajut nu doar oamenii din imprejurimile Aradului ci si alti romani care se ocupa de agricultura, ferme, cresterea de animale, etc. toate acestea fiind o extrem de buna resursa atat pentru economia tarii cat si pentru sanatatea noastra. Se stie bine, Romania are suprafete arabile extinse, trebuie sa profitam de ele si pentru asta e bine sa consumam produse romanesti, sa ajutam si noi macar putin roamnii ce muncesc pamantul, ce au grija de animale care se hranesc cu mancare, furaje si alte cele naturale.

Ma bucur ca exista si firme mari, care aleg sa colaboreze cu producatorii romani si nu aduc produse din cine stie ce tari, ca se gandesc la modul in care pot ajuta atat producatorii locali cat si implicit economia romaneasca. E de apreciat ca un lant de hypermarketuri cum este cel detinut de real,- a ales sa se aprovizioneze de la producatorii romani si au facut si un stand special unde sa putem sa gasim produse ce sunt 100% romanesti. Apreciez si ma bucur ca prin intermediul probei de azi de la Super Blog am aflat ca pot gasi produse de calitate, romanesti si la real,-.

Surse foto: 1 si 2

1 Comment

Adrian

about 5 years ago

Chiar crezi ca legumele de la Seleus sunt 100% naturale? Nu cred ca vrei sa stii ce cacaturi pun la ele de se fac asa de frumoase...

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*