Miez de … stea

Stiti din ce sunt compuse stelele? Stiti ca in miezul lor se gaseste in proportie covarsitoare H (hidrogen)? Stiti ca noi suntem in viata datorita unui miez de stea? Un miez de stea care transforma hidrogenul in heliu si astfel ne da noua caldura.

Procesul de fuziune

Sursa foto: Wikipedia.

Se intampla de multe ori sa ignoram ceea ce se intampla in mijlocul (miezul) unei situatii, sa ignoram esenta unui lucru, unei persoane si sa ne trezim ca privim doar suprafata.

Din pacate tindem sa fim niste fiinte superficiale, dar cu toate astea, ocazional, realizam ca este mai bine sa incercam sa privim dincolo de suprafata, direct in centru. De cele mai multe ori ne scapa si miezul unei probleme, a unei idei ce o persoana ne-o prezinta. Ne agatam de detalii, de greseli, de inconsistente si ne scapa ideea principala, miezul, esenta acelei idei.

Imi place sa cred ca atunci cand cineva imi vorbeste, eu ascult. Imi place sa cred ca daca eu vorbesc, sunt ascultat, iar astfel transmitem cel mai simplu si eficient cate o idee, un gand.

Pentru mine, cand cineva imi spune cate o idee, esenta acestea este ceea ce conteaza si ceea ce o face deosebita, nu doar felul in care e spusa. De aceea imi pare rau cand oamenilor le scapa partea cea mai importanta, miezul discutiei, cand conversatii intregi devin inutile pentru ca nici unul nu stie sa comunice esenta.

Asadar, daca esti fan al comunicarii, daca te intereseaza miezul unei probleme, eseta unei idei, incearca ca de fiecare data sa transmiti si tu acelasi lucru, nnu te lungi cu prea multe cuvinte inutile, fi concis si la subiect.

Ma tot intreb de ce am tendinta de a transmite altceva decat imi doresc si realizez ca, din pacate, de multe ori ma invart in jurul unei idei si incercand sa o scot cat mai bine in evidenta ajung sa nu mai pot sa transmit esenta ei, dar uneori imi iese, si atunci e bine 😀

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*