O bucata din istoria Apple – Steve Jobs

Steve Jobs a fost nascut din parintii: Joanne Schieble si Abdulfattah Jandali in San Francisco, ei fiind tineri, necasatoriti l-au dat spre adoptie, a fost adoptat de Paul si Clara Jobs, care se pare ca au avut grija de el si l-au crescut bine.

A renuntat (sau a picat, plecat) la colegiu, acesta fiind un factor important in viata sa si in dezvoltarea sa ca si intreprinzator. Deoarce a renuntat la faclutate s-a concentrat pe design minimalist, dorind astfel sa demonstreze cunostintele acumulate in timpul colegiului.

steve-jobs-3g-iphone

A vizitat India in anii ’70, de acolo s-a intors Budist, lucru care i-a influentat si modul de a conduce si punerea in pracica, prin design.

Viata personala a lui Steve Jobs a fost tumultoasa, a avut o relatie in tinerete in urma careia s-a nascut prima sa fica in 1978 si pe care nu a recunoscut-o decat in anii ’80 dupa ce s-a reintalnit cu parintii sai biologici, care s-au casatorit si au avut impreuna o fica, sora lui Steve Jobs, Mona Simpson. Jobs s-a casatorit in 1991 cu Laurene Powell, printr-o ceremonie Budista, impreuna avand trei copii.

Dupa plecarea sa din Apple (mai degraba indepartarea sa), Apple a inceput sa aiba probleme datorita bugg-urilor din sistemul de operare. Intre timp, compania lui Steve Jobs NeXT parea sa nu ajunga niciunde, faceau calculatoare frumoase, cu soft bun, dar scumpe si in special pentru domeniul educational.

In 1986 a cumparat de la George Lucas compania Pixar, pe care a specializat-o in creerea de filme pe computer (computer animated action).

Impreuna cu cresterea ce a asigurat-o pentru Pixar a inceput si dezvoltarea de noi produse pentru Apple. Primul a fost un iMac care parea initial ca si o jucarie, dar care datorita noului soft (Mac OS X lasat in 2002) a facut ca multi consumatori sa inceapa sa cumpare produsele Apple.

In 2001 a lansat produsul care avea sa detina peste 70% din cota sa de piata, iPod-ul. In 2007 a venit cu iPhone, care din nou a preluat majoritatea cotei de piata a smartphone-urilor.

In acest moment suntem in faza in care asteptam un nou produs, eu sper la un iTablet, da’ totusi si noile iPod-uri cu camere foto ar fi superbe, find extrem de utile, in special tinerilor.

Istoria Apple va continua, voi reveni cu astfel de articole in curand (pe acesta l-am scris in 3 zile … dupa o documentare serioasa … )

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*