O lume a cartilor

Asa as vedea lumea noastra daca acum nu am avea calculatoare, daca nu ar fi existat tranzistorul, daca nu ar fi fost inventate toate componentele ce azi le putem combina iar rezultatul final sa fie un calculator care sa ne ajute (sau nu?) in tot ceea ce facem.

Daca societatea nu s-ar fi dezvoltat din punct de vedere tehnologic spre semiconductoare, daca nu s-ar fi descoperit utilitatea acestora si modul in care se pot folosi spre a ajuta, atunci poate am fi trait intr-o lume a cartilor. Nu am mai umbla pe strada sau in tramvaie, etc. cu tableta, e-book reader sau smartphone, am avea mereu cu noi cate o carte, o agenda, un bloc notes, etc.

Creioanele, pixurile, stilourile si toate uneltele necesare scrierii ar fi mult mai apreciate, nu ar fi doar un simplu accesoriu, ar fi o parte vitala din viata noastra. Nu cred ca ar exista oameni care sa nu poarte dupa ei cel putin un instrument de scris.

Biblioteca mea ar fi de cel putin 5 ori mai mare, m-as vedea cu un aparat foto cu film, color si as developa cate 3-5 filme pe luna. As calatori cu trenul extrem de mult. Clientii ce ii am acum i-as vizita in o saptamana si nu in 2-3 zile cum fac acum.

Nu cred ca am comunica la fel de simplu si eficient ca si acum, am folosi posta, poate telefonul fix, dar nicidecum un smartphone, daramite un laptop. Colega mea de birou nu ar mai sta la un calculator comandat dintr-un HDD-ul de 500 Gb (de 2 ori cat al meu :(, bine ca nu-i vreun SSD caci atunci as invidia-o), fara sa ne ajute imprimanta care scoate o factura in 3 secunde. Ar sta clientii la noi de 2-3 ori mai mult timp.

Da, o lume fara de calculatoare ar fi o lume mai lenta, mai linistita si din punctul meu de vedere o lume in care s-ar citi mai mult, mult mai mult. Ar fi exact invers fata de ceea ce Ray Bradbury a descris in Fahrenheit 451. Adica am avea o politie ce ar proteja cartile, am aprecia cartile mai mult decat ao facem acum.

Sincer nu vreau sa-mi imaginez o lume fara de carti, ar fi o lume in care nu mi-ar place sa traiesc si sincer sper sa nu primesc la Super Blog o asemenea proba. Aceasta proba pentru Super Blog, o lume fara de PC-uri, e cat de cat imaginabila, dar si o astfel de lume e greu de crezut ca ar evolua. Poate am ramane la nivelul evului mediu, un nivel care mie personal nu-mi place. Cu toate astea, din fericire, nici unul din scenariile ce le-am spus mai sus nu este real si de aceea ma bucur ca traiesc intr-o lume in care atat cartile cat si PC-urile inca exista si sunt apreciate, cu toate ca in acest moment cartile incep sa piarda teren :(.

Sursa foto: foto 1, foto 2

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*