Pana unde mergem?

Tot mai mult vad in jurul meu oameni care sunt in depresie, care sunt terminati, care sufera, oameni care in aceste momente sunt la marginea prapastiei si care sunt pe punctul de a ceda, de a renunta si de a face o prostie mare.

Din pacate suntem mult influentati de filme, carti, povestile cunoscutilor, dramele de la TV (aviz ProTV cu stirile de la ora 17), atacul constant al informatiilor si informatiile negative propriuzise.

Intrebarea mea este pana in ce punct putem merge fara a ne pierde moralitatea, respectul, bunul simt, stima de sine si stima fata de ceilalti, de fapt pana ne pierdem busola morala precum si ratiunea.

Am cunoscut din pacate persoane care au cedat, au avut cateva probleme, au considerat ca sunt prea mult, au cedat in fata probelor si in fata incercarilor vietii si acum, din auzite, regreta. Si eu regret ca oamenii nu invata si nu asculta de sfaturile celor din jurul lor decat cand e prea tarziu sau cand deja nu se mai poate face nimic.

As vrea sa pot sa ajut, sa pot sa intind o mana tuturor, sa incerc sa le arat cum se poate iesi din aceasta zona plina de durere, de dezamagire, etc. Din pacate nu pot sa o fac pentru toata lumea, de aceea, ori de cate ori am ocazia si pot sa ajut cu un sfat, cu o vorba buna sau cu o actiune pozitiva, profit de ocazie si actionez.

De aceea sunt in continuare mandru sa pot sa ma implic in cat mai multe proiecte de genul Lecturi Urbane, Let’s Do It Romania, etc. Asa va si recomand, vreti sa iesiti din depresie, sa uitati de probleme, faceti o fapta buna, implicati-va in voluntariat, recompensa nu intarzie sa apara si apare sub forma acelui: MULTUMESC sincer si plin de mesaj, acel MULTUMESC care va face ca orice MULTUMESC sa devina o incantare pentru tine ca si persona ori de cate ori ai ocazia sa-l auzi.

Hai sa vedem pana unde putem merge si sa intrecem limitele, sa trecem dincolo de margine, sa sarim peste prapastie si sa inaintam, sa ajungem sa ne simtim bine prin faptul ca facem un bine pentru cei din jurul nostru. Sa mergem dincolo de partile rele si negative ce viata le pune in fata noastra, sa mergem pana la capat, cu capul sus, plini de calm, iubire si plini de speranta.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*