Pentru Arad!

Gata, a venit momentul sa imi spun pasul, sa ma fac auzit si sa iau atitudine.

Am tot stat si am privit felul in care se deruleaza promovarea (tarzie, la cateva luni bune dupa ce alte orase candidate au pornit) pentru candidatura Aradului la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

Regret faptul ca dupa ce am discutat cu cei ce se ocupa de strategia pentru candidatura, nu am reusit sa particip la conferinta ce a avut loc acum cateva luni, chiar imi doream sa iau parte, dar totusi, in mijlocul unei saptamani de lucru, nu am reusit sa particip si cred ca au fost multi care, la fel, nu au ajuns. Era mai bine sa fie organizata intr-un sfarsit de saptamana.

Am tot amanat sa scriu, sa imi manifest frustrarea si mi-am tot propus sa am intai o discutie cu cei din asociatia ce a luat fiinta (e deja facuta sau inca se asteapta actele?), o discutie in care sa ofer voluntar, gratis, din timpul si experienta mea pentru a ajuta ca imaginea Aradului sa nu fie luata in deradere, sa nu fie batjocorita si eu sa pot cu adevarat sa spun ca sunt “Mandru ca-s Aradean” atunci cand vom castiga titlul. Cum tot nu s-a aratat, poate si din cauza faptului ca de fiecare data cand imi doream sa prind pe unul din membrii asociatiei, dupa un eveniment la care participam impreuna, ca un facut, de fiecare data, la final nu-i intalneam.

Revin la subiectul principal: am mai spus ca Aradul are oameni minunati, are oameni pasionati si vreau sa cred ca eu fac parte din aceste categorii. De aceea am spus public pe Facebook, si cred ca si pe alte cai, faptul ca sunt dispus sa vin si sa ajut, sa fac gratuit munca ce in mod normal e platita bine.

Am spus acest lucru deoarece nu-mi place sa vad ca asa ceva ne reprezinta pe noi, aradenii:

Screen Shot 2014-05-19 at 21.16.18

Screen Shot 2014-05-19 at 21.17.23

Adica culoarea mov sa ne reprezinte la Bruxelles? Cultura noastra se reduce la sunca, carnati, branza, ceapa si la cateva fotografii ce au fost facute fara a arata cladiri de marca ale Aradului? Sa imi fie cu iertare, dar dintre toate fotografiile ce au fost “modificate” cu fetele vizitatorilor doar una sau maxim doua aveau in spate o cladire de importanta culturala, restul, pe locomotiva din fata Garii, intre linii de tramvai, acum zau asa!

Ma bucur de faptul ca suporterii UTA au luat atitudine si au lansat o imagine care sa ne reprezinte.

Aradul e alb-rosu

Imi cer scuze, nu vreau sa supar pe nimeni, nu vreau sa arat cu degetul (si eu gresesc si eu mai o dau in bara, e normal, nimeni nu e perfect), dar atunci cand iei culorile unui oras contracandidat, atunci cand invitatia la o competitie de talie europeana e facuta in Word … ei, atunci ma simt prost si ma revolt.

De fapt, daca stau si ma gandesc bine, vreau sa se supere, vreau sa sara pe mine si sa-mi arate ce nu fac bine. De ce? Simplu: eu voi invata din greselile mele, si vreau sa cresc, sa ma dezvolt, sa devin mai bun, iar ei, sper ca intr-un final imi vor asculta astfel sfatul, vor lua aminte la ceea ce se poate face cu bani putini, chiar gratis (a se vedea evenimentele ce le organizez alaturi de oamenii minunati ce ma inconjoara), vreau sa se supere si sa realizeze ca se poate forma o echipa buna, o echipa care sa vina si sa faca diferenta, sa ajute Aradul in a deveni Capitala Culturala European in 2021.

Hai sa facem diferenta si hai sa nu lasam mediocritatea, lipsa de interes si mai ales lipsa PASIUNII si a IUBIRII fata de orasul nostru, fata de Arad.

Asa ca vreau sa formez un grup de oameni din PR, bloggeri, activisti si formatori de opinie, pentru a pregati o strategie, o imagine si o solutie care chiar sa ofere sanse orasului nostru in competitie.

Cine vrea, hai alaturi de mine, hai sa facem treaba Pentru Arad!

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*