Pentru mine conteaza …

… o campanie electorala curata. Am spus la inceputul campaniei ca mi-ar place sa fie una curata, ei bine au facut ce au facut candidatii si uite, numa’ campanie curata nu-i. Hai cu hateri acum ca o sa ma iau de cateva chestii care ma deranjeaza :D.

Prima: AFISELE, tata, afisele, va rog, nu mai umpleti fiecare stalp de pe fiecare strada, din fiecare cartier cu moaca lu’ Falca si cu MC-L, din cate stiu se dau amenzi si chiar is curios in ce cuantum, cine le da, cine le plateste si apoi cine curata. Imi aduc aminte cum dupa alegerile trecute ne-am strans voluntari sa dam jos, pe gratis, TOATE afisele electorale puse ilegal prin tot Aradul. Am strans la maculatura si am facut o suma frumusica care am donat-o la o casa de copii. Uite, am dat idee de actiune post-electorala :D.

No. 2: Faza cu masina din care se aude: “… Falca si clica sa de hoti, v-au furat …” – What?! Care partid ii atat de tacanit sa isi faca reclama prin injurii, pare asta a fi un partid pe care sa-l votezi? Eu unu’ sigur NU. Update: Mașina aparține PRM-ului, nice :D, nu se dezic.

Piesa 3: Banerele din 2 locatii in Arad taiate. Sunt 2 banere unde fata lu’ Falca lipseste, fix la 12 ore (poate si mai repede) au aparut peste banere cu: Asa lucreaza USL-ul. Intrebare: De unde stiti ca USL-ul a fost? De unde stiti ca nu au fost cei de la partidul care il face pe Falca hot? Sau, sa dau in teoria conspiratiei, sau mai bine zis sa zic adevarul (nu de alta da’ am testat reactia mai multor membri PDL [MC-L] la urmatoarea afirmatie si cam am avut reactii super funny :D): si-au taiat singuri cei de la MC-L sa poata poza in victime si au atacat rapid opozitia care le sufla rau de tot in ceafa.

Small :D

Pe locul 4: Atitudinea unui singur candidat: Falca, nu l-am vazut la nici un post TV sa intre in dezbatere, el e prezent singur, monologheaza si gata … Zau, vreau sa-l vad ca lupta pt. pozitia de Primar, sa il vad ca se ia la tranta, verbal (nu-s de loc de acord cu violenta), cu alti candidati, nu ca vb. singur de ce crede doar el ca e bine. Sa asculte si parerire altora si sa le demonstreze de ce ale sale sunt mai bune si ale celorlalti nu sunt bune, daca asa considera.

Rugam numarul de ordine 5 sa pofteasca: Votantii: oameni buni, cantariti lucrurile cu atentie, nu ganditi: nu-l votez pe X caci nu are sanse (doh, nu are sanse ca nu pui TU stampila pe el), ORICINE are sanse daca TU, da TU, pui mana pe stampila si ii dai o sansa. Si sa nu mai aud povesti de genu’: pai nu conteaza ca o furat, macar o facut ceva. Cum poti sa spui asta? Hotul e hot si isi merita pedeapsa cu inchisoarea pe masura furtului. Faptul ca acel ceva e facut, e important, da’ e MAI important si cum a fost facut.

6 ii scrie pe tricou: Nu doar comentati, mergeti la vot, acum toti se dau cu parerea, se agita, comenteaza, trolleaza, critica, etc. iar cand e vb. ca duminica sa mearga intr-o plimbare pana la sectia de votare care e la maxim 3 strazi distanta, ii vezi cum stau pe net si baga de vina.

Oameni buni, alegerea de acum va influenta viata voastra 4 ani, cum ar fi daca ar veni cineva si ar alege in locul vostru cat luati salar pt. urmatorii 4 ani, cat liber aveti si cata mancare sa mancati la fiecare masa, cat de des sa iesiti in oras si cat de des sa aveti curent? OK, exagerez, da’ o fac cu un scop: VOTATI !!!

Votati !!!

Am spus-o si o mai spun: daca nu votezi, sa nu critici, nu ai dreptul, NU ti-ai exprimat dorinta si ai lasat pe altii sa aleaga in locul tau si astfel iti bati joc de tot ce s-a intamplat la Revolutie, asa cum, da, isi bat joc si multi din politicienii de carton pe care ii avem, da’ de ce sa nu ii sortam? De ce sa nu-ti exprimi liber alegerea prin vot, mai ales prin prezenta. Aaa si daca te gandesti sa-mi spui cum ii penalizezi, sortezi, etc. iti dau eu un rapsuns: mergi la vot si anulezi buletinul de vot (exista metode multiple: stampila in afara oricarei casute sau in mai multe casute), dar macar ai fost la vot si nu au putut sa fenteze prin lipsa ta si lipsa parerii tale.

Gata, astept acum sa vad ce pareri aveti, mai ales ca Mihnea m-a stimultat prin leapsa sa.

PS: cred ca stiti cu cine votez :D, nu? Va spun: Claudiu Cristea si Forta Civica.

Surse foto: http://www.selfdevelopmentplan.com si http://www.the21convention.com/

1 Comment

Mihnea Iuga

about 5 years ago

Pozițiile 4, 5 și 6 mi se par cele mai viabile pentru orice persoană care trăiește în Arad. Avem de-a face cu o situație neobișnuită (4), care ține de viitorul democrației (5) și care în cele din urmă, necesită reglementare imediată (6). Eu merg la vot!

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*