Pleosc, pleosc, pleosc

Cam asa se auzea pe strazile din Moneasa, in urma cu vreo 20 de ani.

Hai sa incep cu punctul de start: un tanar, aradean, in vizita cu parintii si sora. (OK, recunosc e patania mea, pe propria-mi piele traita si pentru ca am vurt sa fiu exact am si mers de i-am intrebat pe ai mei exact unde s-a intamplat, ca sa nu scriu aiureli).

Se iau urmatoarele ingrediente: copiii neastamparati, parintii poate putin neatenti, curiozitatea si se amesteca bine, rezultatul: o poveste amuzanta.

Eram copil mic, prin clasa a patra sau ceva, numai ce primisem primul meu ceas electronic, stiti voi ala cu afisaj cu cristale lichide, fara alarma, doar cu iluminare (sau era fara?). Parintii au decis sa mergem pentru un sfarsit de saptamana pana in Moneasa. De unde sa stiie ei ca eu am sa le ofer, pe tava, o poveste amuzanta si care ani de zile va putea fi folosita impotriva mea.

Se face ca la o plimbare prin statiune, ajungem pana la o fantana arteziana, undeva prin centrul Monesei. Nimic deosebit pana nu ne apropiem de ea. In fantanta, surpriza pestisori caras si ceva monezi. Din nou, nimic deosebit, nimic iesit din comun.

Fals !!! Totul complet iesit din comun pentru, da, pentru mine, curiozitatea intruchipata.

Ce fac? Copil neastamparat ce sunt, pun mana pe o creanga si incep sa adun monezile din fantana, un leu, doi, uite si o moneda de 5 lei, uite inca una, mai una, mai … PLEOSC si din mijlocul fantanii arteziene se inalta o noua statuie, cu apa siroind pe ea, OK, pe mine.

Ce sa mai zic, primele 10 secunde au fost oribile, nu stiam cum sa intru in pamant de rusine, sau sa ies din fantana, sau sa-mi opresc plansul, rasul, ce sa fac? Ei, nu am ras, nu am plans, am impietrit pentru cele 10 sau 15 secunde, dupa care am iesit din fantana, ce era sa fac?

Pe drumul spre camera de hotel, pe trotuar, in plina zi cu soare, se vedeau niste urme de pantofi (sport, evident) si se auzea PLEOSC, PLEOSC, PLEOSC la fiecare pas, la fiecare pas din cei vreo 1000 pe care cred ca i-am facut, prin mijlocul statiunii, cu tatal meu facand misto, mama cu ceasul meu pretios in batista si pus bine in geanta si sora mea … habar n-am ce facea.

Fantana Arteziana Moneasa

Sursa foto.

Rezultatul aventurii mele? In loc sa spun ca pescuiam banii din fantana am zis ca am luat batul si am incercat sa prind un peste, de parca poti prinde un peste cu un simplu bat, nu? Bine inteles ca hainele mele au stat la uscat prin toate locurile posibile din camera, da, si lenjeria intima, ceasul desfacut a stat la soare pe pervaz si si-a mai indeplinit datoria inca vreo 5 ani. Aaa, si da, am fost ud pana la piele, prin toate cele 2-3 straturi de haine in urma alunecarii mele, “ne-voite” si evident nedorite in fantana arteziana.

Si acum, ca stiti o poveste amuzanta despre mine, puteti sa le multumiti celor de la Reeija.ro, care au sponsorizat articolul in cadru Super Blog 2013.

PS: Dupa ceva cautari am gasit si fantana responsabila de incident, culmea, exact cum mi-o amintesc, margine marmorata (sau mozaicata, cum ii se spune) si interior albastru 😀

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*