Pozitia Copilului – un film de Oscar?

Am fost sambata la Pozitia Copilului, intr-un final. De ce asa de tarziu? Simplu, am asteptat sa ajunga si la noi in Arad atat actorii cat si Ursul castigat la Berlin, si asta deoarece chiar imi doream de foarte mult timp sa vad si eu pe viu un premiu de la un festival de film international.

Pozitia Copilului_Arad GTC

Dupa ce am vizionat filmul, despre care nu vreau sa dau multe detalii deoarece nu vreau ca articolul meu sa fie un spoiler, am ramas in sala impreuna cu restul publicului, presa locala si invitatii la vizionare. Am ridicat mana alaturi de alti oameni si de jurnalisti si astfel am aflat raspunsul la intrebarile ce m-au macinat pe parcursul filmului. Una din intrebari a fost daca vor sa mearga la Oscar cu acest film. Actorii au raspuns afirmativ, evident, caci cine nu si-ar dori ca filmul in care a jucat sa preasca cel mai prestigios premiu. Eu sunt de acord, din punctul meu de vedere ar fi un film care merita a participa si cu doar o nominalizare pentru cel mai bun film strain.

Filmul te va surprinde indiferent ce fel de persoana esti, te va pune pe ganduri si te va face sa privesti cu alti ochi lucrurile ce se intampla in jurul tau, vei vedea altfel stirile de la ora 17, pline de violenta, accidente si alte chestii de genul. Daca esti o persoana care se poate transpune in locul unui personaj, daca poti si incerci sa traiesti filmul la maxim, atunci vei avea doar de castigat. Eu unul am invatat cam pana unde te poti intinde ca si relatie cu parintii, pana unde te pot ei duce in spate si/sau daca chiar merita sa stai acolo dupa o anume varsta.

Experienta traita la aceasta vizionare, impreuna cu actorii, cu sala plina si aplauzele lungi de dupa este o experienta ce o recomand oricui. Ma bucur ca am reusit sa o traiesc si eu.

Filmul il recomand cu caldura. Poate fi vizionat la ambele cinematografe Cinema City, atat cel din Galleria Mall (GTC) cat si cel din Atrium Center. Sper sa va placa si sa va impresioneze, marcheze, la fel cum a facut-o si cu mine.

3 Comments

Patricia Tulcan

about 4 years ago

Salut, Tu la Atrium ai fost? Care a fost prezenta presei? Intreb pt ca ca eu l-am prins la Galleria si, pe langa ca am aflat din greseala de proiectie si de turneul Ursului prin tara, am fost un pic dezamagita ca nu s-a facut mai mult tam-tam. Speranta ramane ca la Atrium s-a intamplat ceva dpdv mediatic.

Adrian din Arad

about 4 years ago

@Patricia: La Atrium a fost mai multa presa, din ce stiu eu au venit multi pentru ca a fost ora mai normala si pentru ca e mai aproape de centru. Stiu ca la Galleria a fost mai slaba prezenta, desi din ce am inteles Galleria a fost putin mai mult mediatizata. Mie imi pare rau ca exista aceasta discrepanta intre cele doua locatii legat de Cinema City, parerea mea este ca atat timp cat la Galleria sunt mai putine filme ce ruleaza fata de Atrium, vor fi mereu in minus, plus ca ar putea sa atraga clienti si vizitatori mai multi prin promovarea cinematografului (parerea mea :D).

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*