Prima zi de scoala – prima zi de campanie electorala

Pe cat facem pariu ca toti candidati la presedentie, toti “sefii” de partid si toate personalitatile “marcante” din politicul nostru de zi cu zi vor fi prezenti la cate o scoala … si nu vor fi doi la aceeasi scoala …

Vor tine toti prelegeri despre importanta invatamantului, de viitorul tarii, etc. … si asta o vor face pentru ca incepe campania electorala, profesorii vor primi ce vor … caci altfel ne vom trezi cu copii pe capul nostru si nu vom putea sa ii trimitem la scoala pe motiv de greva.

Ma intreb: Pana cand va mai tine chesti asta? Am ajuns sa imi fie groaza sa citesc stirile din ziare, de pe online, dara de TV … si asa nu ma mai uit la TV de prin martie …

Pe voi va mai impresioneaza ce ne promit guvernanti si ceilalti politicieni? Pe mine nu … si de aia sunt decis sa merg la alegeri si sa fac o schimbare cu stampila in mana, sa aleg un om tanar, fara prea multe legaturi cu politica … stiu … nu este asa un candidat … da’ macar stiu ca imi spun parerea …

Din nou absenteismul isi va spune cuvantul, iarasi pensionarii decid pentru tineri, iarasi cei de la tara pentru intelectuali … de ce? Pentru ca toti cei ce vor sa para “intelectuali” sunt IGNORANTI, nu poti sa pedepsesti o clasa politica corupta prin absenteism, se pedepseste prin eliminare, eliminam pe toti cei ce s-au perindat in ultimii 20 de ani prin functii si care si-au facut “plinul” din “ciolanul puterii”. Sunt pro votarii, daca nu mergem la vot atunci ne meritam soarta.

Cine nu merge la vot sa nu comenteze, parca aud iara discutii: “Mai … iar o iesit unu’ din aia ce erau in linia a doua pe vremea lu’ Ceausescu”, cine face o asemenea afirmatie sper ca si merge la vot, daca nu sa taca, cine nu isi exercita dreptu’ castigat prin moartea a sute, mii de oameni care si-au dat viata pentru democratie sa nu indrazneasca sa comenteze de rezultate o data ce vom avea un nou (sau din nou) presedinte.

Revin la Prima zi de scoala, preva ca vom avea parte de deschideri fastuoase, presarate de flori duse politicienilor de copiii membrilor de partid, incarcate de prelegeri despre cat de greu ne este, despre cat de bine ne va fi si deespre cat efort se depune pentru a conduce tara lasata in deriva … nici nu are rost !!! Daca vor respect din partea mea … sa nu isi arate fata la nici o deschidere de an scolar !!! O singura exceptie, sa mearga la scoala unde sunt copiii lor elevi … si daca nu au … sa stea acasa !!!

Politicienilor … ganditi-va … strategiile de PR propuse de “specialisti” aduc doar expunere … nu si rezultate … suntem intr-o tara in care prezenta la vot va fi de sub 30% pentru marile orase.

Da’ ce sa spun … un politician sa gandeasca … hmm … parca cer prea mult …

No Comments

Dan P.

about 8 years ago

Stii ce ma dispera cel mai mult? Sunt 2 lucruri: 1. Sfidarea si nesimtirea politicienilor care parca este mai accentuata ca oricand. Nu-i mai intereseaza ca se fac de ras, ca ii injura lumea, ca ii huiduie pe la toate colturile. Nimic! 2. Neputinta noastra in fata lor. Pai ma gandesc ca noi ii platim pe ei. Noi ii tinem acolo unde sunt. Noi suntem SEFII lor dar nu avem cum sa ii dam afara. Nu e trist paradoxul asta? Ar merita inca o Revolutie. Sa dam cu ei de pamant!!! Din pacate nu avem cu cine! Mdeh ne meritam soarta!

Adrian din Arad

about 8 years ago

@Dan P.: asa e ... ne meritam soarta ... da' totusi de dragul copiilor merita sa ii schimbam ... macar cu un vot (si nu prin absenteism) ...

Dan P.

about 8 years ago

Cu cine dracu sa-i schimbam? Nu vezi ca sunt flamanzi toti. Care vine fura de rupe ca nu se stie cand mai prinde ciolanul! Sa aducem altii de afara? Ca la fotbal cu arbitrii straini!

Adrian din Arad

about 8 years ago

@Dan P.: pai hai sa luam oameni din popor ... asa ... random ... sa vedem ... poate iese mai bine (acum serios, trebuie promovati tinerii, mai ales cei ce nu sunt rude cu politicieni).

Daniel T

about 8 years ago

De acord cu promovarea tinerilor din popor, care cat de cat cunosc realitatea cotidiana si greutatile prin care trece omul de rand. Dar fara sustinere politica pana unde crezi ca poate ajunge? Eu zic ca nu departe (din pacate). In trecut am facut si eu parte din organizatia de tineret a unui anumit partid (nu are rost sa ii fac reclama deoarece toate partidele politice din Romania sunt o apa si un pamant) si iti spun cu cea mai mare sinceritate ca dupa 3-4 luni in care am fost la sedinte si am fost activ, mi s-a facut scarba de jocurile de culise ce aveau loc chiar si la nivel de tineret. Pe fata, toata lumea era prieten cu toata lumea iar pe la spate toti incercau sa il discrediteze pe celalalt si sa ajunga mai sus "in the food chain". Asa ca eu am lasat balta acel capitol din viata mea. Decat sa fiu duplicitar si sa injunghi pe la spate pe un coleg de partid doar ca sa ajung cineva, nu multumesc. Prefer sa raman un simplu cetatean. Din pacate, nu multi sunt ca mine astfel ca si oamenii recrutati din popor devin in timp exact politicienii pe care vrem noi sa ii schimbam. Coruptia si tentatia banului poate corupe multi oameni din popor iar cand ajung sus, uita de unde si cu ce scop au plecat.

Adrian din Arad

about 8 years ago

@Daniel T: ... asa e ... si eu m-am cam lasat de sportu' asta ... da' cine stie ... poate ma apuc mai incolo :P

Kramer

about 8 years ago

True. La Pedagogic la deschidere au fost nu mai putin de 4 politicieni anul asta, plus Lizica Mihut. De ce ? Pentru ca e an electoral. Anul trecut nu a fost decat hipsterul de Timotei...

Adrian din Arad

about 8 years ago

@Kramer: aham ... ma intreb ... daca ar fi in fiecare an ceva alegeri ... ar fi mai bine pentru toti? Posibil ... da' ii la fel de posibil ca politicienii sa nu mai aiba energie :P caci de aia intre alegeri nu se intampla nimic ... nu?

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*