Razboi, independenta, valori sau egalitate?

Din pacate unele femei exagereaza cu miscarea de feminitate … cu independenta si cu tot ceea ce inseamna aceasta “eliberare” de vechile dogme … De ce nu sunt recunoscute meritele barbatilor? In curand va trebui sa incepem o miscare “masculina” … riscam sa pierdem in fata femeilor si sa ajungem ca din dorinta de a “echilibra” balanta sa oferim prea multe avantaje femeilor care si asa sunt parte inseparabila dintr-un duo dinamic si foarte potrivit: familia. Vad cum tot mai mult valorile familiale sunt reduse in virtutea “egalitatii” dintre femei si barbati. Oare nu se merge prea departe?

Da, noi barbatii am acceptat si da, recunoastem egalitatea si in unele cazuri superioritatea femeii, dar cand vine vorba de faptul ca in unele situatii suntem indispensabili, intervine dorinta de “emancipare” si de exagerare a independentei feminine. Nu vreau sa critic, neaparat, vreau doar sa se termine cu “lupta” dintre sexe ce de ani de zile mananca din valorile familiale, asa cum mai nou unele legi, exemple, persoane si multe alte lucruri incurajeaza ignorarea valorilor familiale. In ultimii ani a crescut numarul de divorturi, acum cand se poate si anularea pe cale administrativa a casatoriei e si mai usor, astfel s-a ajuns intr-un loc in care nici unul din parteneri nu se gandeste serios inainte de a lua o decizie, tocmai pentru ca este extrem de usor sa incetezi o relatie si sa anulezi o casatorie.

Care este pana la urma rolul nostru in societate? Cum ne vom invata copii despre valorile familiei cand noi insine nu avem una stabila? Cum vom putea educa copii nostri cu o mama, un tata adevarati si o mama si un tata vitregi? Cum vor vedea ei ca va trebui sa se comporte pe viitor? Care este directia in care vom dirija generatiile viitoare? Unde sunt filmele de familie, mesele de duminica cand toata familia statea ore la masa discutand despre saptamana ce a trecut?

Din pacate aici apar si influentele tehnologice: Internetul, TV-ul, filmele, toate influentele externe, comunicarea, stirile, exemplele din jurul nostru, ceea ce se promoveaza, etc. Care este procentajul de filme, reclame, carti care nu contina aluzii sau referinte directe la sex? Care este procentajul care sa contina valorile familiale?

Cand a aparut un film in care atunci cand a fost vorba de infidelitate, persoanele implicate sa spuna: NU, acasa ma asteapta partenerul alaturi de care voi fi la bine si la greu pentru ca il/o iubesc? Cate filme contin refetinte la stabiliatea familiei, fara a trece printr-un divort? Si in viata de zi cu zi? Avem astfel de exemple?

Din pacate am vazut si familii in care tensiunile sunt eliberate in fata copiilor, cu violente, fara violente dar cu amenintari, cu certuri, cu reprosuri. Toate acestea pot fi evitate in fata copiilor pentru a le asigura un viitor cat mai bun, pentru a nu-i marca si a nu-i transforma in viitor in persoane incapabile de a avea o relatie de durata, stabila si plina de impliniri. Da, asta presupune putin teatru din partea parintilor, dar ce e mai bine, sa arati copiilor o viata plina de certuri sau sa le arati ca se poate convietui si tolera defectele altora, in asa fel incat totul sa functioneze. Nu spun sa se faca sacrificii extreme, ca de exemplu de a suporta violentele fizice, nu sunt de acord cu acestea, spun doar ca, in limitele normale, toti trebuie sa ne suportam reciproc.

Asadar, concesii, respect, colaborare, asta trebuie sa promovam, alaturi de egaliatea sexelor, fara sa mai cadem in extremele feminismului sau a patriarhismului, suntem egali, atat barbatii cat si femeile, suntem diferiti si mai puternici in felul nostru unic, asa cum natura, Dumnezeu ne-a creat. Putem ingropa securea razboiului sexelor? 😀

1 Comment

Cristina

about 6 years ago

s-a ajuns si la noi ca 1 din 2 casatorii sa se termine in divort si ce este mai rau, divortul sa nu fie ceva "tabu" ci un "lucru acceptat si de loc de regretat" (citez dintr-un "clasic" care mi-a servit mie replica, in fata, fara remuscari). La fel ca si tine, consider ca unele persoane iau prea usor decizia de a pune capat unei casatorii. Nu ma refer la cazurile de violenta cand chiar nu mai ai ce cauta in relatia aia. Din pacate, cand e vorba de infidelitate, fraieri devin cei care nu o fac :( [da, mi s-a spus si asa ceva de la o d-soara de 19 ani intrigata de ce eu nu imi insel partenerul...] Nu este nimic rau ca femeia sa aiba o slujba bine platita, dar asta nu inseamna ca nu are nevoie de barbat [cel putin asta e parerea mea]. Nu sunt de acord, insa, cu barbatii care considera ca locul "muierii" e la cratita si sa faca copii. Feminismul dus la extrem , la fel ca si excesele de masculinitate, sa nu zic machoman, nu duc la nimic bun.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*