Retelele sociale si socializarea

Sunt activ pe mai multe retele sociale: Twitter, Facebook, Foursquare, Linked In, etc., le-am enumerat doar pe cele pe care intradevar mai interactionez, sunt atatea altele pe care nu mai interactionez sau nici nu m-ama inscris …

Totusi … care este scopul retelelor sociale? Socializarea? Sincer … asa ar trebui sa fie … da’ ca in marea majoritate a cazurilor, ajungem sa realizam ca nu e chiar asa … ca de multe ori se ajunge dincolo de socializare, se ajunge uneori la obsesie.

Recunoasteti, sincer, daca nu verificati ce se intampla pe o anume retea sociala parca lipseste ceva … parca va mananca in palma sa vedeti ce o mai scris X, Y sau ce o comentat Z … da, asta este primul pas spre o socializare gresita … parerea mea. Hai sa spun altfel, la cat de activ/a esti pe o retea de socializare, pe atat de mult timp il petreci acasa, in fata calculatorului, departe de prieteni … OK, sunt solutiile mobile … da’ parca te distrage de la discutie cand primesti un mesaj personal, sau cand esti mentionat/a, sau cand pur si simplu simti nevoia sa “citezi” care “o vorba de duh” din discutia live ce o ai in acel moment.

Da, e clar … deja poti spune ca esti dependent/a … si metoda de a te lasa este sa te abtii ca atunci cand esti fizic cu cineva sa ii acorzi TOATA atentia. Bineinteles … daca stai toata ziua in casa si nu iesi … atunci alta e situatia … inseamna ca deja ai o problema de comunicare (cominicare verbala, fata in fata, etc.) si nu de comunicare a informatiilor or stuff.

Hai acum … negati … spuneti ca gresesc, etc. … nu conteaza … asta e parerea mea … si mi-o expun fix pentru ca imi pasa … am avut si eu perioade din cam toate expuse mai sus … da’ pana la urma discutia fata in fata cu o persoana face totul, sa vezi expresia fetei (nu sa ghicesti din emoticoane), sa poti sa privesti in ochi interlocutorul, etc. … asta este de fapt modul in care noi ca si oameni trebuie sa socializam.

Pana la urma … nu conteaza cum esti … conteaza ca esti o persoana care comunica … si nu uita sa mai si comunici fata in fata cu prietenii tai.

2 Comments

Anca

about 7 years ago

Da, cred ca ai dreptate. Retele astea de cele mai multe ori "previn" conversatiile face-to-face. P.S. etc = et caetera = si altele/ si ceilalti/ si celelalte/ si altii/ si asa mai departe = fara virgula inainte de etc. :)

Adrian din Arad

about 7 years ago

@Anca: cand e o insiruire eu stiam ca se pune virgula si inainte ... da' nah ... poate ca stiam gresit, ma voi informa ... thx 4 the tip :D

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*