Snow Leopard – noua "pisica" de la Apple

Iata ca a venit randu’ meu sa scriu despre Snow Leopard. Dupa ce a fost un val enorm, chiar acum 1-2 zile inainte de lansarea oficiala, am zis ca am sa ofer si eu informatii mai complete si mai exacte pentru utilizatorii de Mac din Romania. Pentru moment in Romania se poate comanda (pe baza de precomanda, am sa revin cu detalii) doar versiunea de upgrade de la Leopard, adica cea la 29 USD. Pretul se va situa undeva in jur de 125,5 – 150 RON in functie de variatia cursului si alte costuri (ramburs, curierat, etc.).

Pachetele de Snow Leopard sunt multiple:

– Snow Leopard Upgrade (de la Leopard) – 29 USD;
– Snow Leopard Family Pack (5 licente) – 49 USD;
– Snow Leopard iWork & iLife Pack (cu iWork, iLife incluse si acest pachet este si pentru upgrade de la Tiger) – 169 USD;
– Snow Leopard iWork & iLife Family Pack (ca si cel de dinainte doar ca sunt 5 licente) – 229 USD.

Acum ca am terminat cu preturile … hai sa discutam de ce aduce nou. Iata si principalele noutati: spatiu mai muc pentru fisierele sistem, dupa instalare se castiga undeva la 10-20 Gb de spatiu; viteza mai mare la boot, inchidere, pornire de aplicatii, procesare, etc.; noul QuickTime 10; navigare in Stacks; previzualizarea de documente si filme este si mai rapida si mai facila; Expose-ul mult mai ordonat si cu posibilitatea de a avea Expose doar la o aplicatie; as putea sa tot spun pe noutati, asa ca am sa va dau si imagini.

Pentru cei ce sunt interesati intr-o analiza mai complexa si mai in adancime am sa ii rog sa aiba putina rabdare pana imi ajunge kitul de upgrade si apoi voi face o analiza “hands on” dupa ce ma voi juca minim o saptamana.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*